2024 Korkuteli Yağlı Güreşleri’nin finalinde Ali Gürbüz sakatlandı, Hasan Cengiz altın kemere ulaştı. İki yıllık aranın ardından Korkuteli'nin yeni belediye başkanı Saniye Caran tarafından düzenlenen Antalya Korkuteli Altınkiraz Yağlı Güreşleri’nde güreş ağalığı da ilk kez bir kadına, Aslı Deniz Ülker’e verildi.

Buray'dan Unutulmaz Performans Buray'dan Unutulmaz Performans

Finalde Ali Gürbüz Sakatlandı, Altın Kemer Hasan Cengiz’in Oldu

Bu yıl 33. kez düzenlenen Altınkiraz Yağlı Güreşleri’nin finalinde iki Korkutelili başpehlivan, Ali Gürbüz ve Hasan Cengiz karşı karşıya geldi. Kıran kırana geçen final mücadelesi, puanlamaya kaldı. Puanlama sırasında kolundan sakatlanan Ali Gürbüz, güreşi bırakmak zorunda kaldı. Bu durum, Hasan Cengiz’in altın kemeri kazanmasını sağladı.

Korkuteli

Korkuteli’nde İlk Kadın Güreş Ağası

Güreşlerde bir ilk yaşandı ve Korkuteli Yağlı Güreşleri’nde kadın belediye başkanı Saniye Caran tarafından düzenlenen organizasyonda, güreş ağalığı da bir kadına, Aslı Deniz Ülker’e verildi. Ülker, 7 milyon 250 bin TL teklif vererek ağalık unvanını kazandı.

Ali Gürbüz’ün Finale Giden Yolu

Ali Gürbüz, turnuvada sırasıyla Erkan Taş, İsmail Erkal, Serdar Yıldırım, Furkan Durmuş Altın, Yıldıray Akın ve Ali İhsan Batmaz’ı mağlup ederek finale yükseldi. Ancak finaldeki talihsiz sakatlık, altın kemeri kazanmasını engelledi.

Hasan Cengiz’in Zafer Yolu

Hasan Cengiz ise Yıldıray Pala, Abdullah Güngör, Kürşat Şevki Korkmaz ve Mustafa Batu gibi isimleri mağlup ederek finale kadar geldi. Dördüncü turu kura ile geçen Cengiz, finalde Mehmet Yeşil Yeşil’i mağlup ederek altın kemere ulaştı.