14 Temmuz'da gerçekleştirilen Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavları ile 20-21 Temmuz'da yapılan diğer KPSS lisans oturumlarının tamamlanmasıyla birlikte, gözler sonuçların açıklanacağı tarihe çevrildi. ÖSYM tarafından yayımlanan 2024 KPSS takvimi ile birlikte, KPSS lisans sonuçları için beklenen tarih açıklandı.

KPSS Lisans Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM'nin resmi takvimine göre, KPSS lisans sınavlarının sonuçları 23 Ağustos 2024 Cuma günü açıklanacak. Sonuçların sabah saat 10.00 itibarıyla duyurulması bekleniyor. Adaylar, sonuçlarına TC Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile https://sonuc.osym.gov.tr adresinden ulaşabilecekler.

Tamer Gürsoy Ne İş Yapıyor, Nereli, Evli mi, Mesleği Ne, Kaç Yaşında ve Kimdir? Tamer Gürsoy Ne İş Yapıyor, Nereli, Evli mi, Mesleği Ne, Kaç Yaşında ve Kimdir?

KPSS Lisans Sonuçları Nasıl Sorgulanır?

Sonuçları sorgulamak isteyen adaylar, ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden TC Kimlik Numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak sınav sonuçlarına erişebilirler. Ayrıca, ÖSYM mobil uygulamaları da bu süreçte kullanılabilir. Sonuç ekranına direkt olarak ulaşmak isteyenler için, KPSS Lisans Sonuçları İçin Tıklayın.

2024 KPSS Sınav Takvimi

ÖSYM tarafından belirlenen 2024 KPSS takvimine göre, KPSS Ön Lisans sınavı 1 Eylül 2024 tarihinde, KPSS Ortaöğretim sınavı ise 15 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) ise 22 Eylül 2024 tarihinde yapılacak.