Küçükçekmece Sefaköy'de meydana gelen metrobüs kazasında, ilk gelen bilgilere göre 2'si ağır 38 kişi yaralandı. Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, kazada 1 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Kaza nedeniyle metrobüs seferlerinde aksama yaşandı ancak ekiplerin çalışmalarıyla metrobüs yolu iki yöne de trafiğe açıldı. Olayla ilgili olarak 2 şoför ve 1 denetim amiri gözaltına alındı.

Kayıp Narin Güran İçin Kritik Gelişme: "Sonuca Çok Yaklaştık, İlk Gözaltı Gerçekleşti Kayıp Narin Güran İçin Kritik Gelişme: "Sonuca Çok Yaklaştık, İlk Gözaltı Gerçekleşti

Kazanın Sebebi Ne?

Beylikdüzü istikametinde ilerleyen metrobüsün, Sefaköy mevkisinde kontrolden çıkarak karşı yönden gelen metrobüse yandan çarpması sonucu meydana gelen kazada, olay yerindeki incelemeler sürüyor. Yaralılar kaldırıldıkları hastanelerde tedavi altına alınırken, metrobüslerin çekici yardımıyla olay yerinden kaldırılmasının ardından seferler her iki yönde de yeniden başladı.

Valilikten Üzücü Açıklama

İstanbul Valiliği, kazayla ilgili yaptığı açıklamada, "1 kişi hayatını kaybetmiş, 2’si ağır 38 kişi yaralanmıştır" ifadelerine yer verdi. Olayın ardından bölgeye çok sayıda sağlık ekibi sevk edilerek, yaralı vatandaşlar çevredeki hastanelere taşındı. Valilik, ölen vatandaşa Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, kazayla ilgili soruşturma başlattı. Kazaya ilişkin 2 şoför ve 1 denetim amiri gözaltına alındı. Belediye ekiplerinin olay yerindeki temizlik çalışmaları ise devam ediyor.

Kaza Anı Kameraya Yansıdı

İki metrobüsün karıştığı kaza anı çevredeki güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde, Beylikdüzü istikametine giden metrobüsün, karşı yönden gelen metrobüse yandan çarptıktan sonra kontrolden çıkarak sağ şeritteki bariyerlere çarparak durabildiği görülüyor.

Yolcuların Dehşet Anları

Kazaya tanık olan yolculardan biri, "Metrobüste orta yerdeydim, nasıl oldu bilmiyorum. Bir anda oldu" ifadelerini kullanırken, başka bir yolcu ise, "Metrobüs çok kalabalıktı. Bizim metrobüs şeridinde gidiyordu. Diğeri yol çalışmasından dolayı içeri girerken bir çarpışma oldu" dedi.

Yolcular Korku Dolu Anları Anlattı

Olay sırasında yara almadan kurtulan yolcular, metrobüs yolunda yürüyerek duraklara ulaşmaya çalıştı. Kaza sonrasında metrobüslerin camlarının kırıldığı, ön ve iç kısımlarında hasar oluştuğu gözlemlendi.