Çinli Elektrikli Otomobil Devi İflasın Eşiğinde! Çinli Elektrikli Otomobil Devi İflasın Eşiğinde!

Son yıllarda, özellikle büyük şehirlerde trafiğin yoğun olduğu bölgelerde çakarlı araç kullanımının artması İçişleri Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Yapılan kontrollerde çok sayıda aracın yasa dışı şekilde çakar lambası kullandığı tespit edilirken, bu durumun önüne geçmek için yeni bir uygulama hayata geçiriliyor.

Trafikten Men Edilecekler

Yasa dışı siren ve çakar lambası kullanan kişilerin, bu cihazları araçlarından söktürmemeleri halinde otomobillerinin trafikten men edileceği açıklandı. İstanbul ve Ankara'da son yılların en yüksek seviyede yasaklı çakar kullanımı kaydedildi. İçişleri Bakanlığı'nın bu duruma karşı aldığı önlemlerle ilgili detaylar şöyle:

Kontroller Sıkılaşıyor

Emniyet güçleri, yasak kullanımın önüne geçebilmek amacıyla kontrolleri sıkılaştırdı. İş adamlarından organize suç örgütü liderlerine kadar binlerce kişinin usulsüz biçimde araçlarına çakar taktırdıkları tespit edildi. Yetkililer, usulsüz çakar kullananların cezalandırılacağını belirtti.

İçişleri Bakanlığı'ndan Açıklama

İçişleri Bakanlığı, yasaklı çakar kullanımının önüne geçmek amacıyla hayata geçireceği uygulamanın detaylarını resmen açıkladı. Usulsüz çakar kullanımı tespit edilen araç sahiplerinin, bu cihazları araçlarından söktürmemeleri halinde otomobillerinin trafikten men edileceği belirtildi.