LC Waikiki, Samsun'un Çarşamba ilçesindeki mağazasında reyon yöneticisi olarak çalışan Muhammed Yavuz'un intiharıyla ilgili açıklama yaptı. Şirket, Yavuz'un şirkette çalıştığı süre boyunca mobbing ile ilgili bir şikayette bulunmadığını belirtti. Şirket açıklamasında, "Kurum içi soruşturma sürecini şeffaf ve kararlı adımlarla yöneteceğimizi paylaşmak isteriz" ifadelerine yer verildi.

TEZ-KOOP-İŞ SENDİKASI'NDAN TEPKİ

Tez-Koop-İş Sendikası Genel Başkan Danışmanı Emirali Karadoğan, LC Waikiki'nin açıklamasına tepki gösterdi. Karadoğan, "Çalışanların çoğu ne yazık ki mobbingin ne olduğunu bilmiyor. Yaşamına son veren çalışan arkadaşımızın mektubunda anlattığı her şey bir mobbing örneğidir" dedi.

MUHAMMED YAVUZ'UN MEKTUBU

Yavuz, intihardan önce bıraktığı e-postada, kararından bölge müdürünü sorumlu tutmuş ve "Bu bir intihar vakası değildir, cellatlığını E.C'nin yaptığı bir idam vakası" ifadelerine yer vermişti.

AÇIKLAMANIN TAM METNİ

Çek Jimnastikçi Natalie Stichova'nın Neuschwanstein Şatosu'ndaki Selfie Faciası! Çek Jimnastikçi Natalie Stichova'nın Neuschwanstein Şatosu'ndaki Selfie Faciası!

LC Waikiki, yaptığı açıklamada, "Merhum çalışma arkadaşımızın bugüne kadar şirketimizde çalıştığı süre boyunca etik hattına ya da üst yönetime iletmiş olduğu mobbing ile ilgili bir şikâyeti bulunmamaktadır. Bu elim vefat sonrası bir yandan adli soruşturma devam ederken bir yandan da kurum içi soruşturma sürecini şeffaf ve kararlı adımlarla yöneteceğimizi paylaşmak isteriz" dedi.

ÇALIŞMA KOŞULLARI VE MOBBİNG İDDİALARI

Emirali Karadoğan, LC Waikiki ve benzeri firmalarda çalışanların performansa bağlı ücret aldığını, bu durumun müdürlerin çalışanlara baskı yapmasıyla sonuçlandığını belirtti. Karadoğan, "14 yıldır sizin bünyenizde çalışan bir insan yaşamına son verecek raddeye geliyor. Firma tüm bu süreç içerisinde yaşananların ne kadarından haberdardı?" diye sordu.