Ünlü oyuncu Melisa Sözen, 2016 yapımı Fransız dizisi **"Le Bureau des Légendes"**da canlandırdığı PYD'li karakter nedeniyle sosyal medyada eleştiri oklarının hedefi oldu. Sözen, kendisine yöneltilen suçlamalara yanıt vererek, "İftiraları elbette kabul etmiyorum" dedi ve bu eleştirileri 'internet zorbalığı' olarak nitelendirdi.

"Terör Örgütü Övgüsü Yok"

Fransa'nın en çok izlenen polisiye dizilerinden biri olan "Le Bureau des Légendes", 2016 yılından beri yayınlanıyor ve Melisa Sözen, dizinin üçüncü sezonunda "Esrin" adlı bir ajanı canlandırmıştı. Dizide canlandırdığı karakter nedeniyle son günlerde sosyal medyada eleştirilen Sözen, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Dizide herhangi bir terör örgütünün övgüsü yok. Olsaydı, geçen 7 yıl içinde zaten çoktan duymuş olurdunuz."

"İnternet Zorbalığına Karşı Derim Kalınlaştı"

25 yıldır oyunculuk yaptığını hatırlatan Melisa Sözen, sosyal medyada karşılaştığı eleştirileri 'internet zorbalığı' olarak tanımladı. Sözen, "Kötü niyetli eleştiri, haksızlığa uğramak, hakaret, yalan haberler benim ne yazık ki büyürken alışık olmak zorunda kaldığım şeyler. Dolayısıyla bu internet zorbalığı ile derim kalınlaşmış bir dönemimde karşılaştım" dedi. Ayrıca, gençler ve duygusal olarak hassas dönemlerinde olan insanların bu tür zorbalıklarla başa çıkmasının çok zor olduğunu vurguladı.

Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım Evlendi: Roma'da Gerçekleşen Büyüleyici Törenin Tüm Detayları Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım Evlendi: Roma'da Gerçekleşen Büyüleyici Törenin Tüm Detayları

"Linç Kültürüne Boyun Eğmem"

Melisa Sözen, sosyal medyada linç kültürüne karşı uyarıda bulunarak şunları söyledi: "Ne yazık ki bilginin doğruluğunu ve nereden geldiğini dahi düşünmeden, kontrol etmeden inanmak çağımızın kara deliklerinden biri. Linç kültürü de öyle. Bunun bir parçası olmayın, kendinizin ve etrafınızdaki insanların internet zorbalığı ile duygusal şiddet yaşamasına izin vermeyin. Ben vermeyeceğim."

Sözen, açıklamasını "Kendi aklımızı, kendi bilgilerimizi kullanmayı, araştırmayı, doğru kaynakları kullanmayı ve önce bir durup düşünerek hareket etmeyi öğrenmemiz gerek. Bu tuhaf olaydan hep birlikte çıkaracağımız ders varsa bu olsun" diyerek tamamladı.

Melisa Sözen, bugüne kadar Kırmızı Oda, Kış Uykusu, Av Mevsimi ve Çemberimde Gül Oya gibi pek çok başarılı projede yer aldı