Maç 2Mersin’in Erdemli ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen mahalleler arası futbol turnuvası, bu yıl da büyük bir coşkuyla sona erdi. 15 bin kişinin izlediği final maçı, Karakeşli ve Elvanlı mahalleleri arasında oynandı. Erdemli Kaymakamlığı ve belediyenin işbirliğiyle düzenlenen turnuvanın final maçı, 7’den 70’e herkesin yoğun ilgisiyle takip edildi.

15 Bin Kişi Mahalle Maçını İzledi

Erdemli'deki Kayacı spor tesislerinde gerçekleştirilen ve bu yıl 19.'su düzenlenen turnuvaya toplamda 48 takım katıldı. 128 maçın ardından finale kalan Karakeşli ve Elvanlı mahalleleri arasındaki mücadele, yaklaşık 15 bin kişi tarafından izlendi. Tribünlerde yer kalmayınca, birçok kişi maçı çevredeki tepelerden takip etti. Kapalı ve açık tribünlerdeki heyecan ve coşku görülmeye değerdi.

Adana'da Ağaç Kesimi Tepkilere Yol Açtı: Zeydan Karalar'dan Net Açıklama! Adana'da Ağaç Kesimi Tepkilere Yol Açtı: Zeydan Karalar'dan Net Açıklama!

Elvanlı Mahallesi Şampiyonluk Kupasını Kaldırdı

Kıyasıya mücadele edilen maçta, Karakeşli'yi 3-1 yenen Elvanlıspor, şampiyonluk kupasını kaldırdı. Maç sonrasında Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Kara ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ferhat Keskin tarafından kupalar sahiplerine takdim edildi.

"Maçı İzleyen 15 Binden Fazla Taraftar Var"

Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, sporun birleştirici gücüne dikkat çekerek, “28 Haziran’da başlayan turnuvamız bugün itibariyle sona erdi. 48 takımın katıldığı bu turnuva, yaklaşık 15 bin seyircimiz tarafından izlenen bir finalle tamamlandı. Halkımızla birlikte, amatör sporcuları ve amatör kulüpleri sonuna kadar desteklemeye devam edeceğiz. Erdemli halkı, Yörük halkı futbolu seviyor ve takımlarını destekliyor, bu da bize büyük bir mutluluk veriyor,” dedi.

"19 Senedir Bu Maçları Takip Ediyorum"

Final maçını büyük bir heyecanla izlediğini belirten Ali Gökçen, “Elvanlı - Karakeşli maçındayız. Güzel bir yaz yağmuru altında maçı izlemeye çalışıyoruz, iki takıma da başarılar dilerim,” ifadelerini kullandı. 19 senedir köy maçlarını takip eden Fatma Dere ise, “Bu maçları seyretmeye geliyorum. Stresimizi atıyoruz, köylülerimizle görüşüp komşu köylülerle tanışıyoruz,” şeklinde konuştu.

"Evin Stresini Bırakıp Maç İzlemeye Geldik"

Maçı izlemeye gelen Hacer Gün, futbol sevgisinin zamanla arttığını ifade ederek, “Başta maç izlemeyi sevmezdim ama bu turnuvalarla birlikte maç izlemeyi sevdim. Şimdi televizyonda da maç izliyorum. Evin stresini, işi gücü bırakıp buraya maç izlemeye geliyoruz,” dedi.