Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, ISO 39001 Yol Trafik Güvenliği kapsamında düzenlenen tatbikatla, olası bir kazaya nasıl müdahale edileceğini gerçeğini aratmayan bir senaryo ile gerçekleştirdi. Tatbikat, belediye otobüsüne hız sınırını aşan bir otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kaza senaryosunu içeriyordu.

Trafik Güvenliği İçin Hızlı Müdahale

Tatbikat senaryosuna göre, kazada her iki araçta hasar oluşurken, otobüs sürücüsü ve yolcular hafif yaralı, otomobil sürücüsü ise ağır yaralı olarak varsayıldı. Kaza sonrası, Mersin Büyükşehir Belediyesi birimleri koordineli bir şekilde kazaya müdahale ederek, olay yerinde gerekli önlemleri aldı.

Kaza Mahallinde Koordineli Çalışma

İlk olarak, 112 Acil Çağrı Merkezi ve Alo 185 hattına ihbarda bulunuldu. Ardından, Yol Trafik Güvenliği Acil Durum Ekibi, olay yerinde trafik güvenliği önlemlerini alarak, yolun diğer kazalara neden olmaması için karşı şeridi iki yönlü trafik akışı sağlayacak şekilde düzenledi. İtfaiye ve sağlık ekipleri yaralılara müdahale ederken, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ve Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri yolun bakım, onarım ve temizliğini gerçekleştirdi.

Mersin Anamur’da Uyuşturucu Operasyonu: M.H.R. Tutuklandı Mersin Anamur’da Uyuşturucu Operasyonu: M.H.R. Tutuklandı

"Yılda En Az Bir Kere Tatbikat Yapıyoruz"

Ulaşım Dairesi Başkanı Ersan Topçuoğlu, tatbikatın önemini vurgulayarak, "Bu tür tatbikatlar, belediyemizin kentteki kazalara en hızlı şekilde müdahale etme yeteneğini test etmemizi sağlıyor. Yılda en az bir kere bu tür tatbikatları gerçekleştiriyoruz" dedi. Tatbikatın, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin kaza mahallinde gerekli tüm müdahaleleri hızla yapabildiğini görmesi açısından kritik olduğunu belirtti.