Babil Cumhuriyet Merkezi'nde gerçekleştirilen ve 2 gün süren Red Bull Back Line turnuvası, büyük bir heyecan ve çekişmeye sahne oldu. İlk gün 10, ikinci gün ise 16 takımın karşılaştığı turnuvaya toplam 156 sporcu katıldı. Rekabetin en üst seviyelere çıktığı turnuvada, ilk gün Atom Enerji ve Milli Takım, ikinci gün ise Mersin Mix ve Çilekler takımları finale adını yazdırdı. Finalist takımlar, 28 Temmuz’da İstanbul’da düzenlenecek Red Bull Back Line Türkiye finalinde birincilik mücadelesi verecek.

ONLARI ORADA AĞIRLAYACAĞIZ

Red Bull Back Line Mersin Sorumlusu Egemen Bilici, turnuvanın Mersin elemelerini Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla tamamladıklarını belirtti. Bilici, “2 gün boyunca toplamda 156 sporcu ve 26 takımla güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Bütün Mersin halkı geldi ve izledi. Ailelerin ve çocukların katılımıyla keyifli bir etkinlik oldu. Mersin’de olmaktan dolayı çok mutluyuz. Buradaki 4 finalistimiz de 28 Temmuz’da İstanbul’da gerçekleşecek finalde yarışacak. Onları orada ağırlayacağız” dedi.

Tarsus'ta Kanlı Hesaplaşma: Silahlı Saldırıda Bir Kadın Daha Hayatını Kaybetti Tarsus'ta Kanlı Hesaplaşma: Silahlı Saldırıda Bir Kadın Daha Hayatını Kaybetti

KURALLAR BİRAZ ESNETİLDİ

Mersin Voleybol İl Hakem Kurulu Sekreteri Halit Cerit, Mersin’de böyle bir turnuva düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Turnuvada Türkiye Voleybol Federasyonu’nun resmi hakemleri görev yapıyor. Müsabakalarda FIVB oyun kuralları geçerli ancak sokak voleybolu olduğu için kurallar biraz esnetildi. O kurallar çerçevesinde müsabakalar oynanıyor” ifadelerini kullandı.

İZLEYENLERE DE KEYİFLİ ANLAR YAŞATTI

Biri yedek olmak üzere 5 oyuncudan oluşan ve 11 puanlık 3 set üzerinden oynanan 4x4 sokak voleybolunda, seti kazanan takımın sahası 1 metre daralıyor. Bu sayede rakibine karşı daha küçük bir sahada oynama avantajı elde eden takım, voleybolu daha eğlenceli hale getiriyor. Turnuva, voleybol kurallarını esnetmekle kalmayıp, izleyenlere de keyifli anlar yaşattı.