Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni hava tahmin raporunu yayımladı ve yurdun birçok bölgesinde etkili olacak kuvvetli sağanak yağışlar konusunda uyardı. Özellikle İstanbul başta olmak üzere Marmara, Karadeniz ve İç Anadolu’nun bazı bölgelerinde yağışların etkisini sürdüreceği belirtildi.

Meteorolojik Görünüm

Çek Jimnastikçi Natalie Stichova'nın Neuschwanstein Şatosu'ndaki Selfie Faciası! Çek Jimnastikçi Natalie Stichova'nın Neuschwanstein Şatosu'ndaki Selfie Faciası!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün açıklamasına göre, ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara’nın büyük bir kısmı, Akdeniz’in iç kesimleri, Karadeniz, Kütahya, Konya, Çankırı, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor. Diğer bölgelerde ise havanın az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor.

Hava Sıcaklıkları ve Rüzgar Durumu

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik öngörülmezken, sıcaklıkların mevsim normallerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzeyli yönlerden, güney kesimlerde ise güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Bölgelerde Hava Durumu

  • Marmara: Bölge genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Çanakkale'nin batı kesimleri dışında yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Özellikle İstanbul, gece saatlerinden itibaren sağanak yağış alacak.

  • Ege: Parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. İç kesimlerde yer yer çok bulutlu bir hava etkili olacak, Kütahya çevrelerinde ise sağanak yağışlar görülebilecek.

  • Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu bir hava hakim. Hatay kıyıları ve Akdeniz’in iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

  • İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu bir hava ile başlayacak olan gün, Konya ve Çankırı çevrelerinde öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlara sahne olacak.

  • Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu bir hava olacak. Bölge genelinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

  • Orta ve Doğu Karadeniz: Bölge genelinde sağanak yağışlar etkili olacak. Trabzon, Samsun ve Amasya çevrelerinde yağışlar özellikle akşam saatlerinde yoğunlaşacak.

  • Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak. Kars ve Ardahan çevrelerinde öğle saatlerinden sonra sağanak yağış bekleniyor.

  • Güneydoğu Anadolu: Bölge genelinde az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor. Sıcaklıkların özellikle Diyarbakır ve Şanlıurfa’da 40 dereceye yaklaşması bekleniyor.

Yağışların Etkili Olacağı Bölgeler

Meteoroloji, Marmara, Karadeniz ve İç Anadolu’nun bazı bölgelerinde sağanak yağışların etkisini sürdüreceğini belirtti. Vatandaşların sel, su baskını ve yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.