Mobilya almak isteyen vatandaşlar, kredi kartına kaç taksit yapıldığını merak ediyor. Geçtiğimiz yıllarda Resmi Gazete'de yayımlanan kararla kredi taksit sayılarıyla ilgili yeni düzenlemeler hayata geçirilmişti. Bu düzenlemeler kapsamında mobilya satışlarında taksit sayısı 12 aydan 9 aya indirildi. Aynı şekilde, beyaz eşya alımında da taksit sayısı 9 aya düşürüldü.

Savunma ve Havacılık İhracatında Ağustos Ayında Yüzde 12,6 Artış Savunma ve Havacılık İhracatında Ağustos Ayında Yüzde 12,6 Artış

MOBİLYADA TAKSİT SAYISI KAÇ OLACAK?

Pek çok üründe taksit sınırlamaları devam ederken, mobilya sektöründen taksit sayısının artırılması yönünde talepler gelmeye başladı. Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, mobilyada taksit sayısının yeniden 12'ye çıkarılması gerektiğini belirtti. Güleç, bu talepleri içeren resmi yazıyı Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan’a ilettiklerini açıkladı.

SEKTÖRDE ZOR GÜNLER

Güleç, mobilya sektörünün yaşadığı düşüşler nedeniyle zor günler geçirdiğini ifade etti. Mobilyaların kredi kartı ile satışında uygulanacak taksit sayısının artırılmasının sektörü rahatlatacağını söyledi. Mobilya alımlarında taksit sayısının artırılması, tüketicilerin alışverişlerini daha kolay yapmalarına olanak tanıyacak.