Siyaset dünyasında tanınan Mustafa Sarıgül, aynı zamanda bir iş insanıdır. En son 2023 Genel Seçimleri ile 2024 Yerel Seçimleri kampanyalarında aktif rol alan Sarıgül, sosyal medyayı da etkin bir şekilde kullanmaktadır. Eski eşi Aylin Kotil'den ayrıldıktan sonra şu an evli olup olmadığı merak edilmektedir. Birden fazla evlilik yapmış olması ve özel hayatının basına pek yansımaması nedeniyle çocuklarıyla ilgili de sıkça sorular sorulmaktadır. Mustafa Sarıgül'ün evlilik durumu hakkında ayrıntılı bilgi verdik.

MUSTAFA SARIGÜL KİMDİR?

Mustafa Sarıgül, 15 Kasım 1956'da Erzincan'ın İliç ilçesinde doğmuş bir Türk siyasetçidir. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun olduktan sonra iş dünyasına adım attı ve 1987 yılında Sosyaldemokrat Halkçı Parti'den (SHP) İstanbul Milletvekili olarak siyasete girdi. 1999-2014 yılları arasında Şişli Belediye Başkanlığı görevini sürdürdü ve bu dönemde özellikle kentsel dönüşüm projeleri ile öne çıktı. Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) ayrıldıktan sonra Türkiye Değişim Hareketi'ni kurdu ve daha sonra Türkiye Değişim Partisi'ni (TDP) kurarak genel başkanlık görevini üstlendi.

Mustafa Sarıgül

MUSTAFA SARIGÜL KAÇ ÇOCUĞU VAR?

Özel hayatında, 1980 yılında öldürülen milletvekili Abdurrahman Köksaloğlu'nun kızı Gülsüm Hülya Köksaloğlu (d. 1957) ile evlendi ve bu evlilikten Abdurrahman Emir (d. 1981) isminde bir oğlu dünyaya geldi.

MUSTAFA SARIGÜL ALEVİ Mİ?

Mustafa Sarıgül, 15 Kasım 1956 tarihinde Erzincan'ın İliç ilçesi Güngören köyünde dünyaya gelmiştir. Alevilik ile ilgili bir röportajında Sarıgül, "Bölgemizdeki köylerde Aleviler ve Sünniler bir arada yaşardı. Biz Sünni bir aileydik, ancak Alevi gelenek ve göreneklerini de çok iyi bilirim," ifadelerini kullanmıştır.

MUSTAFA SARIGÜL İLK EŞİ KİM? HÜLYA KÖKSALOĞLU KİMDİR?

Mustafa Sarıgül, ikinci kez milletvekili olduktan sonra, 1957 doğumlu Gülsüm Hülya Köksaloğlu (1980 yılında suikasta uğrayan milletvekili Abdurrahman Köksaloğlu'nun tek kızı) ile evlendi. Bu evlilikten Abdurrahman Emir adında bir oğulları oldu. Çiftin evliliği, 1985 yılında Gülsüm Hülya Köksaloğlu'nun vefatıyla sona erdi. Mustafa Sarıgül’ün ilk eşi ve oğlu Emir Sarıgül’ün annesi hakkında çok fazla bilgi bulunmamaktadır. Hülya Köksaloğlu’nun mesleği ve kaç yaşında öldüğü gibi detaylar, pek çok kişi tarafından merak edilmesine rağmen yeterince bilinmemektedir.

Tamer Gürsoy Ne İş Yapıyor, Nereli, Evli mi, Mesleği Ne, Kaç Yaşında ve Kimdir? Tamer Gürsoy Ne İş Yapıyor, Nereli, Evli mi, Mesleği Ne, Kaç Yaşında ve Kimdir?

Mustafa Sarıgül Aylin Kotil

MUSTAFA SARIGÜL’ÜN ESKİ EŞİ AYLİN KOTİL KİMDİR?

Mustafa Sarıgül'ün eski eşi Aylin Kotil hakkında merak edilen soruları yanıtladık. Aylin Kotil, eski eşi Sarıgül gibi bir Türk siyasetçidir. 31 Mart 1970 tarihinde İstanbul'da doğmuştur ve aslen Rizelidir. Babası Necdet Kotil, annesi ise Christina Kotil'dir. Siyasetçi kimliği Kotil’in ailesinde de bulunmaktadır; amcası Aytekin Kotil, eski İstanbul Belediye Başkanıdır.

MUSTAFA SARIGÜL NEREDEN MİLLETVEKİLİ?

Mustafa Sarıgül, iki kez açıklama yaptı. İki erkeğin bulunduğu cinsel içerikli videodaki kişinin CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül olduğu iddia edilirken, deneyimli siyasetçiden bu iddialara yanıt gecikmedi.

MUSTAFA SARIGÜL'ÜN KAYINPEDERİ KİMDİR?

Abdurrahman Köksaloğlu (1930, Suşehri, Sivas - 15 Temmuz 1980, İstanbul), Türk siyasetçi ve milletvekilidir.

MUSTAFA SARIGÜL BOŞANDI MI?

Mustafa Sarıgül, ilk eşinin ölümünden 8 yıl sonra, 1993 yılında Aylin Kotil ile evlenmiştir. Bu evlilikten bir çocukları olmuştur. Haziran 2008'de Aylin Kotil'den boşanmıştır.

Mustafa Sarıgül 3

MUSTAFA SARIGÜL KORUMASI KİMDİR?

Mustafa Sarıgül, korumasının kimliği ve görevi hakkında Gerçek Gündem'den Seyhan Avşar'a açıklamalarda bulundu ve, "Görüntüler tamamen montaj. Bunu yapanları elbet bulacağız. Savcılık gerekli soruşturmayı başlattı. Videodaki kişi bir devlet memuru değil, 25 yıldır bizim koruma ekibimizde çalışan bir arkadaşımız" dedi. Ayrıca Sarıgül, ortaya çıkan görüntüleri kesin bir dille yalanlayarak, "50 yıllık siyasi hayatımda pek çok engel ve zorlukla karşılaştım ama böyle bir alçaklıkla ilk kez karşılaşıyorum" ifadelerini kullandı.

Mustafa Sarıgül

MUSTAFA SARIGÜL ÇOCUKLARI KİM?

Emir Sarıgül Kimdir?

Tam adıyla Abdurrahman Emir Sarıgül, Mustafa Sarıgül'ün ilk eşi Hülya Köksaloğlu'ndan olan oğludur. 1981 yılında İstanbul'da doğmuştur. Lisans eğitimini Yeditepe Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nde tamamlamıştır. Daha sonra yüksek lisans eğitimi için İngiltere'ye giderek Londra'daki American Intercontinental University'de yabancı dil eğitimi almıştır. Halen inşaat sektöründe aktif olarak çalışmakta olup, Maritza Şirketler Grubu'nun kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapmaktadır.

Ömer Sarıgül Kimdir?

Mustafa Sarıgül'ün Aylin Kotil ile evliliğinden dünyaya gelen Ömer Sarıgül hakkında çok fazla ayrıntılı bilgi mevcut değildir. 2019 yılında iş insanı Dursun Çakır'ın kızı Revna Çakır ile evlendiği bilinmektedir. Beşiktaş'ta gerçekleşen nikahı Ekrem İmamoğlu kıymış olup, nikah şahitleri arasında Melih Gökçek, Hüsamettin Özkan ve Nazif Zorlu yer almıştır.