Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, Çanakkale'nin Ezine ilçesinde saat 17.39'da 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4.9 olarak belirtti.

Yeni Ehliyet Yaş Sınırı: Bu Yaşın Üstündekiler Araç Kullanamayacak! Yeni Ehliyet Yaş Sınırı: Bu Yaşın Üstündekiler Araç Kullanamayacak!

Naci Görür'den Değerlendirme

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Çanakkale'deki depremin ardından sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede, depremin Bayramiç'in güneyinde Evciler Fay Zonu'nda gerçekleştiğini belirtti. Görür, "Bu zon Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın (KAF) orta branşına ait. Bu kol ve KAF’ın güney kolu yavaş enerji biriktiren dallar. Bu nedenle daha geç depremler bekliyoruz. Şimdilik en yakın deprem Marmara içinde olacak" ifadelerini kullandı.

Kandilli'den Deprem Bilgisi

Kandilli Rasathanesi, Çanakkale'de meydana gelen depremin büyüklüğünü 4.9 olarak kaydetti. Depremin yerin 12.9 kilometre derinliğinde olduğunu belirten Kandilli, bölgedeki hareketliliğin yakından takip edildiğini bildirdi.

Prof. Dr. Naci Görür'den Uyarılar

Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı yeni açıklamada, Türkiye'nin hemen her bölgesinin bir fay hattı üzerinde bulunduğunu ve her an büyük bir depremin meydana gelebileceğini vurguladı. Görür, şunları kaydetti:

"Bu Çanakkale depremi nedeniyle uyarıyorum. Özellikle hükümet, muhalefet ve halk şunu idrak etmeli: Bu ülkenin hemen hemen her yeri bir fay örgüsüyle kaplı. Ülkenin herhangi bir bölgesi herhangi bir zamanda büyük bir depreme maruz kalabilir ve binlerce insanımız ölebilir. Bu çok ciddi bir olasılıktır. Onun için bırakın fayların özelliklerini, yerini boyutunu, ne zaman deprem üreteceğini. Onu bilim insanları düşünsün. Siz nasıl kentinizi ve tüm ülkeyi deprem dirençli hale getirirsiniz onu düşünün. Hükümeti, muhalefeti ve halkı ile yumruk olur elbirliği ile çalışırsan bu mümkün. Deprem dirençli ülkelerde bizde olan büyüklükte depremler olunca birkaç kişi tesadüfen ölüyor, bizde ise on binler ölüyor. Bu bize yakışmıyor. Gelin ülkemizi deprem dirençli yapalım. Bu mümkün."