Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolduktan sonra bir daha haber alınamayan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları devam ediyor. Kızından güzel haber bekleyen Narin'in babası Arif Güran, dolandırıcılara isyan etti. Güran, "Sahte hesaplarla, dolandırıcılar çıktı başımıza. Bunu yapıyoruz, şunu yapıyoruz. Yeter artık. O zaman gitsinler kendilerine altın, gümüş bulsunlar arazide. İnsanların duygularıyla oynamayın yeter," dedi.

Narin'den Günlerdir Haber Alınamıyor

21 Ağustos'ta, Kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde Narin Güran'dan haber alamayan ailesi, yetkililere başvurdu. Bunun üzerine 112 Acil Sağlık, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD ve Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma (DÜAK) ekipleri bölgede arama çalışmalarına başladı. Narin'i bulmak için AFAD dalgıçları sulama kanalında çalışma yürüttü.

Ekipler Didik Didik Arıyor

Jandarma ve AFAD'a bağlı arama kurtarma ekipleri, mahalle çevresi, kayalıklar, dere ve sazlık, tarlalar ile atıl alanlar, boş evler, ahırlar ve evlerin bahçelerinde arama gerçekleştirdi. Jandarma, mahalleye giren ve bölgeden ayrılan araçları da kontrol etti. Şu ana kadar yaklaşık 130 kişinin ifadesine başvuruldu.

Baba Güran: "Küçücük Bir Kızdan Ne İsterler"

Narin Güran'ın babası Arif Güran, aramalarda daha etkin bir çalışmanın yürütüldüğünü belirterek dolandırıcılara sert tepki gösterdi. Güran, "Yedinci gündeyiz, sanmasınlar usandık. Bu iş böyle kalacak. Allah devletimizden razı olsun. Küçücük bir kızdan ne isterler? Kimin benden ne hesabı varsa gelsin, benimle görsün," ifadelerini kullandı.

İzmir Alsancak Sahilde Cinsel İlişki Nerede, Nasıl Oldu, Kimlikleri Belli mi? İzmir Alsancak Sahilde Cinsel İlişki Nerede, Nasıl Oldu, Kimlikleri Belli mi?

"İnsanların Duygularıyla Oynamayın Yeter"

Bir dakikanın bir yıl ömrünü götürdüğünü belirten Güran, sahte hesaplarla kendisine ulaşan dolandırıcılara isyan ederek, "Allah kahru perişan etsin onları. İnsanların duygularıyla oynamayın yeter. Biz biliyoruz ki herkesin gönlü bizimledir," dedi.

"Sahte Hesaplar Üzerinden Yalanlar Dolanlar"

Narin'in kaybolmasıyla ilgili yürütülen soruşturma hakkında Valilik'ten gelen açıklamaları dikkate aldığını belirten Güran, "Sahte hesaplar üzerinden yalanlar dolanlar var. Gereken açıklamayı Valiliğimiz yapacaktır. Başka açıklamalara itibar etmesinler. Devletimiz benim kızımı bulacak, ben inanıyorum," şeklinde konuştu.