Sosyal medya fenomeni ve güzellik merkezi sahibi Neslim Güngen ile eşi İnanç Güngen, "Kuyu-8" operasyonu kapsamında gözaltına alındı. Suçlamalar arasında "Suçtan Elde Edilen Geliri Aklama", "Nitelikli Dolandırıcılık", "Vergi Usul Kanunu'na Muhalefet", "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak" ve "Resmi Belgede Sahtecilik" yer alıyor. İşte soruşturmanın detayları...

45 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyon kapsamında Neslim Güngen ve eşi İnanç Güngen, "Kuyu-8" operasyonu ile gözaltına alındı. Operasyon, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirildi. Güngen çifti ile birlikte bir MASAK müfettişi de dahil olmak üzere toplam 45 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Neslim Güngen'in İfadesi: "Her Şey Şeffaf"

Neslim Güngen, emniyette verdiği ifadede şirketlerinde her şeyin şeffaf olduğunu belirtti ve devletin her an denetleme yapabileceğini söyledi. Hakkındaki suçlamaları reddeden Güngen, "Şirketlerimde her şey şeffaf, devlet istediği zaman denetleyebilir" dedi. Ancak çalışanlarının ifadeleri, Güngen’in beyanlarını desteklemedi.

Neslim Güngen5

Çalışanların İtirafları: "Sağlığa Zararlı Malzemeler Kullanıldı"

Güngen'in çalışanları, güzellik merkezlerinde kullanılan bazı medikal malzemelerin insan sağlığına zararlı olduğunu iddia ettiler. Çalışanlar, bu malzemelerin kullanılmaması gerektiğini defalarca Güngen'e ilettiklerini ancak uyarılarının dikkate alınmadığını belirttiler. Ayrıca, sahte fatura kesildiğini ve hakkında toplatma kararı olan ilaçların kullanıldığını da ifade ettiler.

Şüpheli Yakınlarından Tepki

Küçükçekmece Adalet Sarayı’na sevk edilen şüphelilerin adliyeye girişleri sırasında gergin anlar yaşandı. Neslim Güngen ve eşi İnanç Güngen’e tepki gösteren şüpheli yakınları, polis tarafından adliye çevresinden uzaklaştırıldı.

İnanç Güngen'in Savunması: Suça Karışmadık

İnanç Güngen ise hakkındaki suçlamaları reddetti. Eşi Neslim Güngen gibi, şirketlerinin yasalara uygun bir şekilde faaliyet gösterdiğini ve herhangi bir suça karışmadığını belirtti.

Neslim Güngen4

Neslim Güngen Kimdir?

İzmir Alsancak Sahilde Cinsel İlişki Nerede, Nasıl Oldu, Kimlikleri Belli mi? İzmir Alsancak Sahilde Cinsel İlişki Nerede, Nasıl Oldu, Kimlikleri Belli mi?

1986 doğumlu olan Neslim Güngen, babası Gümüşhaneli, annesi Çankırılıdır. Henüz 13 yaşında kuaför ve güzellik sektörüne adım atan Güngen, 19 yaşında anne oldu. 22 yaşında ise 5 yıllık yurt dışı eğitimlerine katıldı. 2007 yılından itibaren sosyal medya platformlarına yüklediği makyaj ve güzellik videoları ile tanınan Güngen, Neslim Güngen Güzellik Merkezi, Cosmones Medikal ve Neslim Güngen Polikliniği’nin kurucusudur.

Neslim Güngen Güzellik Merkezi Nedir?

Neslim Güngen Güzellik Merkezi, 23 yıldır güzellik sektöründe hizmet veren bir kurumdur. Merkez, diş tedavisi, saç ekimi ve benzeri estetik operasyonlar gerçekleştirdi.

Dilan Polat ile İlişkisi Ne?

Dilan Polat, 2019 yılında 'Şampiyonlar Ligi' olarak adlandırdığı ve paylaştığı fotoğrafta yer alan 15 sosyal medya fenomeninden biridir. Neslim Güngen, Dilan Polat'ı sektöre kendisinin soktuğunu ve ona her türlü desteği verdiğini ifade etmiştir. Güngen, "Beni lütfen araştırın. 2014'ten beri lüks bir araca biniyorum, çünkü bunu emeğimle yaptım. Alnım ak. Bir yanlışım varsa devletime hesabını veririm" diyerek kendini savunmuştu. Ayrıca, "Dilan Polat'ı sektöre ben soktum. Kendi ayağıma sıktım. Destek istediğinde yardımcı oldum, cihazlarımı ona geliş fiyatıyla sattım" demişti.

Neslim Güngen Neden Gözaltına Alındı?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, suçtan kaynaklanan malvarlığının değerlerini aklama, resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık" suçlarına yönelik çalışmalar yapıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde İstanbul merkezli 25 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan teknik ve fiziki takibin sonunda 134 adrese baskın düzenlendi ve Neslim Güngen ile eşi Kıvanç Güngen’in de aralarında bulunduğu çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.