Türk sinemasının efsane isimlerinden Ahu Tuğba, 1 Eylül 2024 tarihinde Amerika’nın Miami şehrindeki evinde hayata veda etti. 69 yaşındaki oyuncunun ölümü, sanat dünyasında büyük bir üzüntüye neden oldu. Uzun süredir Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) ile mücadele eden Ahu Tuğba’nın vefatı, kızı Anjelik Calvin tarafından fark edildi. Anjelik Calvin, annesinin hayata gözlerini yumduğunu fark ettikten sonra hemen polise haber verdi. Ünlü oyuncunun cenaze işlemleriyle ilgili ise henüz net bir tarih verilmedi.

Ahu Tuğba’nın yakın dostu ve bir dönem birlikte çalıştığı Yeşilçam’ın ünlü ismi Nuri Alço, bu zor süreçle ilgili açıklamalarda bulundu. Alço, Ahu Tuğba’nın Türkiye’ye getirilmesi ve cenaze işlemlerinin Amerika’daki prosedürler nedeniyle zaman alacağını belirtti. Nuri Alço, “Cenaze bir haftadan önce gelmez” ifadelerini kullanarak, sürecin nasıl ilerlediği hakkında bilgi verdi.

Kızı Anjelik Calvin'in Acı İtirafı: "Boncuk Gözlüm Buz Gibi Olmuş"

Annesi Ahu Tuğba’nın ölümünü büyük bir acıyla karşılayan kızı Anjelik Calvin, "Söylemezsem Olmaz" programına telefonla bağlanarak annesinin son anlarını paylaştı. Calvin, “Annem uzun süredir KOAH hastasıydı. Son günlerde kendini iyi hissetmiyordu. Akşam uyuduk, öptüm ve 'seni seviyorum' dedim. Sabah uyandığımda annemden ses gelmedi. Yanına gittiğimde boncuk gözlüm buz gibi olmuştu" sözleriyle duygusal anlar yaşadı. Anjelik Calvin, annesinin kendisi için büyük fedakarlıklar yaptığını, hatta 14 yıl boyunca hayatına kimseyi almadığını ve önceliğinin her zaman kendisi olduğunu belirtti.

Ahu Tuğba'nın Ölümü "Şüpheli" Olarak Değerlendiriliyor İddiası

Ahu Tuğba’nın ölümüyle ilgili Amerika’daki yetkililerin, durumu "şüpheli" olarak değerlendirdiği iddiaları da gündeme geldi. Bu haberlerin ardından İstanbul Sinema Geliştirme ve Tanıtma Derneği (SİNEGED) de bir açıklama yaparak, cenaze süreci hakkında bilgilendirmede bulundu. SİNEGED, "Amerika’daki uçuş prosedürlerinden kaynaklı olarak cenaze töreni tarihi henüz belirlenmemiştir. Bu konuda duyuru daha sonra yapılacaktır. Yanlış tarih bilgilendirmelerine itibar edilmemesi rica olunur" ifadelerini kullandı. Cenazenin Türkiye’ye getirilmesi süreciyle ilgili resmi açıklamalar bekleniyor.

İnci Taneleri Polis  Aytek Şayan Kim?' Aytek Şayan'ın Canlandırdığı Polis Veli Karakteri Hakkında Detaylar Burada İnci Taneleri Polis Aytek Şayan Kim?' Aytek Şayan'ın Canlandırdığı Polis Veli Karakteri Hakkında Detaylar Burada

Nuri Alço: "Ahu’muzu Türkiye’ye Getirip Son Görevimizi Yapacağız"

Ahu Tuğba’nın yakın dostu olan Nuri Alço, dostunu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyor. Alço, Ahu Tuğba ile ilgili yaptığı açıklamada, "Ahu’muzu buraya getirelim, son görevimizi yapalım. Sadece buna odaklanmış durumdayım. Bunun için elimden geleni yapıyorum. Ahu’nun Türkiye’ye getirilmesi işlemlerinin Amerika’daki prosedürler gereği bir haftayı bulacağını tahmin ediyorum" dedi. Ünlü oyuncunun, hayatının büyük bir bölümünü geçirdiği Türkiye’de defnedileceği ve sanat camiasından birçok ünlü ismin cenaze törenine katılacağı düşünülüyor.

Nuri Alço ve Anjelik Calvin Arasındaki Dayanışma

Ahu Tuğba’nın vefatının ardından Nuri Alço ve Anjelik Calvin arasındaki yakın ilişki de dikkat çekiyor. Nuri Alço, sosyal medyada çıkan "Anjelik’ten Nuri Alço’ya sert sözler" başlıklı haberlerin asılsız olduğunu belirtti. Alço, "Sevgili kızım Anjelik ile sürekli irtibat halindeyiz. Bugün hakkımızda çıkan 'Anjelik’ten Nuri Alço’ya sert sözler, prim kasıyor' tarzındaki haberleri okudum ve ciddi anlamda üzüldüm. Bunun üzerine Anjelik beni aradı ve 'Abi, böyle haberler çıkmış. Ben böyle bir şey demedim. Bilgin olsun' dedi. Anjelik benim elimde doğdu sayılır, ilk adımlarını ben attırdım. Onlar benim ailem, üzüntümün tarifi yok" ifadelerini kullanarak hem kızı Anjelik’e olan yakınlığını hem de Ahu Tuğba’ya olan saygısını dile getirdi.