2024 YKS yerleştirme sonuçlarına göre üniversitelere yerleşmeye hak kazanan adaylar için kayıt süreci devam ediyor. Üniversitelerine kayıt yaptıramayan adaylar için Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ek bir süre tanındı. Peki, üniversite kayıtları ne zaman bitiyor? Süre uzatıldı mı? Eylül ayının kaçına kadar kayıt yapılabilecek? İşte detaylar...

Kadın Kuaförleri Pazar Günü açılması muaf mı, Neden Kapalı? Kuaförler Pazar Günü Açık Olacak Mı? Kadın Kuaförleri Pazar Günü açılması muaf mı, Neden Kapalı? Kuaförler Pazar Günü Açık Olacak Mı?

Üniversite Kayıtları Uzatıldı Mı?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2024 YKS yerleştirme sonuçlarına göre üniversitelerine kayıt yaptıramayan adaylara yeni bir hak tanıdı. Bu kapsamda adaylar, belirlenen tarihlerde üniversite kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecekler. YÖK tarafından açıklanan bu ek süre, kayıt yaptıramayan adaylar için büyük bir fırsat sunuyor.

Mazeretli Kayıt Başvuruları Ne Zaman?

Herhangi bir nedenle kayıt sürecini kaçıran adaylar, YÖK’ün belirlediği takvim doğrultusunda mazeretli kayıt başvurusunda bulunabilecekler. Mazeretli kayıt başvuruları 26 Ağustos ile 2 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Kayıt işlemleri, 2 Eylül Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar devam edecek. Bu süre zarfında kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar, üniversitelerine kayıt yaptıramayacaklar.

Ek Yerleştirme Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

2024 YKS yerleştirme sonuçlarına göre herhangi bir programa yerleşemeyen adaylar için ek yerleştirme başvuru süreci de yakında başlayacak. Genel yerleştirme sonunda boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme yapılacak ve adaylar, bu süreçte tercihlerini yeniden belirleyebilecekler. Ek yerleştirme başvuru tarihleri ise YÖK tarafından daha sonra duyurulacak.

Kayıtlar İçin Son Şans!

Üniversiteye yerleşen ancak kayıt işlemlerini tamamlayamayan adaylar için 2 Eylül’e kadar verilen bu ek süre, kayıt işlemlerini sonlandırmak için son fırsat. Bu nedenle adayların belirtilen tarihlerde kayıtlarını tamamlamaları büyük önem taşıyor.

Eğer siz de 2024 YKS sonuçlarına göre bir üniversiteye yerleştiyseniz ve henüz kayıt işleminizi gerçekleştirmediyseniz, bu fırsatı kaçırmamak için belirtilen süreler içinde kayıt işlemlerinizi tamamlamanız gerekiyor. Kayıt sürecine dair herhangi bir sorun yaşarsanız, üniversitenizin öğrenci işlerinden bilgi alabilirsiniz.