Türkiye ve Mısır Arasında Tarım Alanında Önemli İş Birliği Anlaşması İmzalandı Türkiye ve Mısır Arasında Tarım Alanında Önemli İş Birliği Anlaşması İmzalandı

Sosyal medya platformlarında PTT'nin annelere 3700 TL yardım yapacağı iddiaları dolaşıyor. Vatandaşlar bu iddiaların doğruluğunu ve başvuruların nasıl yapılacağını merak ediyor. İşte konuya dair detaylar...

PTT Annelere 3700 TL Yardım Başvurusu Var Mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, mevcut sosyal yardım ödemeleri dışında özel olarak annelere 3700 TL yardım yapılacağına dair yeni bir açıklama yapmadı. Dolayısıyla PTT aracılığıyla böyle bir yardım başvurusu henüz bulunmuyor. Sosyal medyada yer alan paylaşımlardaki iddialar gerçeği yansıtmıyor.

Mevcut Sosyal Yardımlar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın mevcut sosyal yardımları, yıllardır devam eden çeşitli ödemeleri içeriyor. Ancak, bu yardımlar arasında özel olarak 3700 TL tutarında bir destek bulunmuyor.

7 Bin Anneye 325 Avro Destek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde çalışan annelere yönelik yeni bir destek paketinin müjdesini verdi. SGK tarafından yürütülen Avrupa Birliği destekli projeyle Ankara, İstanbul ve İzmir'de çocuk sahibi 7 bin anneye, 12 ay boyunca ayda 325 avro (11.339 TL) destek verileceğini bildirdi.