Türkiye'nin tanınmış spikerlerinden Reha Muhtar, geçirdiği kaza sonucu entübe edilerek yoğun bakıma alındı. Uzun yıllar ekranlara damgasını vuran ünlü spikerin sağlık durumu sevenlerini endişelendirdi. 90'lı yılların efsaneleşen haber sunucusu ve program yorumcusu Reha Muhtar'ın kim olduğu ve kariyeri merak konusu oldu. Peki, Reha Muhtar kimdir? Reha Muhtar hangi kanallarda görev aldı?

Reha Muhtar Kimdir?

Reha Muhtar, 21 Temmuz 1959 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Babası, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nde Arap Dili ve Edebiyatı bölümünde öğretim üyesi olduğu için kışları Ankara'da, yazları ise İstanbul'da yaşadı. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini TED Ankara Koleji'nde tamamlayan Muhtar, daha sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksekokulu'ndan mezun oldu.

Reha Muhtar'ın Kariyeri

Reha Muhtar, gazetecilik kariyerine 1980 yılında başladı. 1981 yılında Milliyet gazetesinin Ankara bürosunda göreve başladı ve burada dış politika ve siyaset muhabirliği yaptı. TRT bünyesinde Atina'da muhabirlik yaparken, briç şampiyonu oldu. 1991 yılında "Ateş Hattı" adlı program ile büyük ilgi çekti ve 1993 yılında Kanal D'ye geçti.

Kariyeri boyunca TRT ve Kanal D'nin yanı sıra Star TV, Show TV, ATV, FOX, Kanal 1, CNN Türk ve Kanaltürk ekranlarında da yer aldı. Özellikle "Ateş Hattı" programı ve sunduğu ana haber bültenleri ile milyonlarca izleyiciye ulaştı. Ayrıca "Akademi Türkiye", "PişşTi" ve "Çapraz Ateş" gibi programlarla da başarılı oldu.

Reha Muhtar'ın Gazetecilik Kariyeri

Reha Muhtar, 1981 yılında başladığı Milliyet gazetesindeki görevinden 1991 yılında ayrıldı. Daha sonra Akşam, Star, Sabah ve Vatan gazetelerinde görev aldı, bu süre zarfında birçok önemli habere imza attı.

Reha Muhtar Evli mi, Çocuğu Var mı?

Reha Muhtar, ilk evliliğini 1983 yılında gazeteci Selin Çağlayan ile yaptı. Bu evlilik 5 yıl sürdü. 2001 yılında ünlü şarkıcı Nilüfer ile ilişkisi başladı ve çiftin ilişkisi 2003 yılında sona erdi. Muhtar, ayrıca 2006-2007 yıllarında şarkıcı Gülşen ile olan ilişkisi ile sık sık magazin gündeminde yer aldı. 2008 yılında birlikte olduğu Deniz Uğur ile yollarını 2010 yılında ayırdı. Çiftin, 2009 yılında Mina ve Poyraz adında ikiz çocukları dünyaya geldi. Ayrıca, Nilüfer'in kızı Ayşe Nazlı'nın manevi babasıdır.

Can Borcum Dizisi Serkan'ı  Bülent İnal Kimdir? Bülent İnal'ın Canlandırdığı Karakter Hakkında Bilgiler Can Borcum Dizisi Serkan'ı Bülent İnal Kimdir? Bülent İnal'ın Canlandırdığı Karakter Hakkında Bilgiler

Entübe Edilen Reha Muhtar'ın Son Sağlık Durumu

65 yaşındaki deneyimli haber sunucusu ve program yorumcusu Reha Muhtar, Sarıyer'deki evinde merdivenlerden düşerek yaralandı. Olay sonrası Maslak'ta özel bir hastaneye sevk edilen Muhtar'ın yoğun bakımda entübe edildiği ve solunum cihazına bağlı olduğu öğrenildi.