Salih Özcan, Jonas Hector'un komedyen Fabian Köster ile yaptığı "Schlag & Fertig" adlı podcast yayınında Türk taraftarların tutkulu desteğini ve futbolda siyasetin rolünü anlattı. "Hayatımda hiç böyle bir şey görmedim" diyen Özcan, Türk taraftarların sadece stadyumda değil, takımın kamp yaptığı otelde bile desteklerini sürdürdüklerini belirtti.

TÜRK TARAFTAR DESTEK VERDİ

Özcan, kamp otelinin "hiçliğin ortasında" olduğunu ve taraftarların otelin çevresine kadar gelerek takımı desteklediğini söyledi. Bu nedenle otelde Türkiye'den 35 iyi eğitimli asker görevlendirildi ve otel çevresinde barikatlar kuruldu. "Otelin arkasında sadece orman ve çalılıklar vardı. Yine de taraftarlar otele girmeye çalıştı" diyen Özcan, yaşanan olaylardan etkilendiğini ifade etti.

Merih Demiral Bozkurt Işareti

Erencan Yardımcı Nereli, Maliyeti, Kaç Yaşında, Oynadığı Takım ve Performans Bilgisi Erencan Yardımcı Nereli, Maliyeti, Kaç Yaşında, Oynadığı Takım ve Performans Bilgisi

MİLLİ TAKIMDA MORALLER YÜKSEK

Salih Özcan, kamp içinde moralin her zaman yüksek tutulduğunu belirtti. "Maçları tekrar tekrar izledik. Karaoke günü yaptık" diyerek takım içindeki olumlu ruh halini vurguladı.

MERİH DEMİRAL'IN BOZKURT SELAMI HİÇ KONUŞULMADI

Avusturya ile oynanan maçta Bozkurt selamı veren ve bu nedenle ceza alan Merih Demiral hakkında da konuşan Özcan, "Bizi aşağı çekeceğini biliyorduk. Takımda bu konuda neredeyse hiç konuşulmadı. Duyguyla yaptı. Onun siyasi bakış açısını bilmiyorum" dedi.

FUTBOLA SİYASET KARIŞMAMALI

Salih Özcan, futbolcuların siyasi açıklamaları konusunda daha net bir tavır aldı. "Siyasi meseleleri futbola taşımanın taraftarı değilim. İşini yap. Siyasi meseleleri özel olarak halledebilirsiniz, ancak özel olmasına izin verin ve futbolunuza bağlı kalın!" diyerek futbola siyasetin karışmaması gerektiğini vurguladı.