Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emeklilere yönelik kritik bir uyarıda bulundu. Yeni düzenleme ile emeklilerin bankalardan promosyon alabilmeleri için beyanname verme zorunluluğu getirildi. Bu değişiklik, Türkiye genelinde yaklaşık 12,7 milyon emekliyi doğrudan etkileyecek.

Beyanname Zorunluluğu Getirildi

AJet'ten Kaçırılmayacak Fırsat! 590 TL'den Başlayan İndirimli Uçak Biletleri! AJet'ten Kaçırılmayacak Fırsat! 590 TL'den Başlayan İndirimli Uçak Biletleri!

SGK tarafından yapılan açıklamaya göre, beyanname sunmayan emekliler bankalardan promosyon ödemesi alamayacak. Emeklilerin promosyon ödemelerinden faydalanabilmeleri için gerekli belgelerle başvuru yapmaları şart koşuluyor. Bu düzenleme, promosyon almak isteyen tüm emeklileri kapsayacak.

Kamu Bankalarına Başvuru Şart

Ölüm aylığı alan hak sahipleri de bu düzenlemeden etkilenecek. Kamu bankalarına başvuran hak sahipleri, 5 bin lira tutarında promosyon alabilecekler. Ancak, promosyon artışından yararlanmak isteyen emekliler, mutlaka başvuruda bulunmalı; aksi takdirde promosyon ödemeleri otomatik olarak güncellenmeyecek. Banka değişikliği yapmak isteyen emekliler ise bu işlemi e-Devlet üzerinden sözleşme bitiminde gerçekleştirebilecek.