Irak’ın kuzeyindeki Metina ve Gara bölgeleri ile Suriye’nin kuzeyindeki Barış Pınarı bölgesinde düzenlenen operasyonlarda, 17 terörist etkisiz hale getirildi. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) teröristlerin yuvalarını ve sığınaklarını yok ederek bölgeyi temizlemeye kararlılıkla devam ettiği belirtildi.

TSK'DAN KARARLI OPERASYON

Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütü PKK'ya yönelik olarak Irak ve Suriye'nin kuzeyinde iki ayrı bölgede başarılı operasyonlar gerçekleştirdi. Milli Savunma Bakanlığı, Metina ve Gara bölgelerinde tespit edilen 14 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini, Suriye’nin kuzeyindeki Barış Pınarı bölgesinde ise 3 PKK/YPG’li teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

TERÖRİSTLER İÇİN KAÇACAK YER YOK

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak’ın kuzeyindeki Metina ve Gara bölgelerinde tespit ettiği 14 PKK'lı terörist ile Suriye’nin kuzeyindeki Barış Pınarı bölgesinde belirlediği 3 PKK/YPG’li teröristi etkisiz hale getirdi" ifadelerine yer verildi. Açıklamada ayrıca, teröristler için hiçbir yerin güvenli olmadığı vurgulandı.

Minik Narin’i Kim Öldürdü, Nerede Bulundu? Meğer Ağabeyinin Kolundaki İz… Minik Narin’i Kim Öldürdü, Nerede Bulundu? Meğer Ağabeyinin Kolundaki İz…

OPERASYONLARIN DETAYLARI

Operasyonlar, teröristlerin yuvalandığı ve sığınak olarak kullandığı bölgelere yönelik olarak gerçekleştirildi. TSK, istihbarat kaynaklarından elde edilen bilgiler doğrultusunda belirlenen hedeflere yönelik nokta operasyonlar düzenledi. Operasyonlar sırasında teröristlerin kullandığı sığınaklar ve barınaklar da imha edildi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı, operasyonlar hakkında yaptığı açıklamada, "Terörle mücadelemiz kararlılıkla devam edecek. Kahraman Mehmetçiklerimiz, ülkemizin ve milletimizin güvenliğini sağlamak için gece gündüz demeden mücadele etmektedir" dedi. Bakanlık, terör örgütlerine yönelik operasyonların süreceğini ve teröristlerin yuvalandıkları her yerde etkisiz hale getirileceklerini belirtti.