Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), resmi internet sitesi üzerinden 18 Temmuz Perşembe günü yapılacak olağan seçimli mali genel kurula ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, başkanlık seçimi için başvuru sürecinin sona erdiği ve başkan adayı olma koşullarını taşıyan isimler duyuruldu.

SERVET YARDIMCI ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

Başkan adaylığı için başvurusu kabul edilen isimlerden biri olan Servet Yardımcı, dün akşam saatlerinde yaptığı açıklama ile başkanlık seçiminden çekildiğini duyurdu. Bu gelişme, TFF'nin resmi açıklamasında da yer aldı.

TFF'DEN RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

TFF'nin yaptığı resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye Futbol Federasyonu'nun 18 Temmuz 2024 tarihinde yapılacak Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu'nda yapılacak başkan seçimi için adaylık başvuruları TFF Statüsü'nün 38. maddesi uyarınca 11 Temmuz 2024 tarihinde sona ermiştir. TFF Başkan Adaylığı için belirtilen sürede TFF Genel Sekreterliği'ne yapılan başvurular neticesinde TFF Statüsü'nün 38. maddesinin 2. fıkrasında belirtilen yeterlilik şartları ve başvuru belgelerinin incelenerek değerlendirme yetkisi Genel Kurul Divan Kurulu'na ait olmak üzere, genel kurulda başkan adayı olmak için TFF Genel Sekreterliği'ne başvuran kişiler alfabetik sırayla aşağıda belirtilmiştir;

Sayın İbrahim Ethem HACIOSMANOĞLU

Sayın Mehmet BÜYÜKEKŞİ

Sayın Servet YARDIMCI

Türkiye-İzlanda Maçında Kerem Aktürkoğlu Rüzgarı: A Milli Takım İzlanda'yı 3-1'le Geçti! Türkiye-İzlanda Maçında Kerem Aktürkoğlu Rüzgarı: A Milli Takım İzlanda'yı 3-1'le Geçti!

TFF Genel Sekreterliği'ne yapılan diğer adaylık başvuruları, TFF Statüsünün 38/1. maddesinde belirtilen Başkan Adaylığına ilişkin koşulları taşımadığından kabul edilmemiştir."

TFF BAŞKAN ADAYLARI BELLİ OLDU

TFF'nin açıklamasında başkan adayı olarak belirtilen isimler alfabetik sırayla şu şekilde sıralandı:

İbrahim Ethem HACIOSMANOĞLU: TFF başkanlığı için aday olan isimlerden biri.

Mehmet BÜYÜKEKŞİ: TFF başkanlığı için aday olan diğer isim.

Servet YARDIMCI: Adaylığı kabul edilmesine rağmen seçimden çekildiğini açıklayan isim.

TFF'nin 18 Temmuz 2024 tarihinde yapılacak olan Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu'nda başkan seçimi gerçekleştirilecek. Başkan adayları, TFF Statüsü'nün 38. maddesinin 2. fıkrasında belirtilen yeterlilik şartlarını taşıyarak başvurularını tamamlamış durumda. Genel Kurul Divan Kurulu, bu başvuruları inceleyerek değerlendirme yetkisine sahip.