Türkiye'de Siyasi Parti Sayısı 151'e Çıktı: 5 Yeni Parti Kuruldu Türkiye'de Siyasi Parti Sayısı 151'e Çıktı: 5 Yeni Parti Kuruldu

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Doğu Anadolu Fay Hattı'na dikkat çekerek, bu bölgedeki deprem risklerinin ciddiyetine vurgu yaptı. Moriwaki, Elazığ, Kahramanmaraş ve Hatay'dan Adana'ya ve oradan da Kıbrıs'a uzanan fay hattında 7 büyüklüğünde bir depremin olma olasılığının yüksek olduğunu belirtti.

Kıbrıs İçin Uyarı: "Tsunami Tehlikesi Var"

Moriwaki, özellikle Kıbrıs'ın tehlikeli bölgeler arasında yer aldığını ifade ederek, "Kıbrıs'ta 7 büyüklüğünde deprem olma olasılığı yüksek. Bu bölgenin birinci derece deprem bölgesi olduğunu söyleyebilirim" dedi. Ayrıca, Kıbrıs'ta meydana gelebilecek bir depremin ardından tsunami tehlikesinin de bulunduğunu belirtti.

Doğu Anadolu Fay Hattı Üzerindeki Kritik Bölgeler

Deprem uzmanı Moriwaki, Doğu Anadolu Fay Hattı'nın Bingöl, Karlıova, Muş ve Bitlis gibi bölgelerinden de geçerek büyük deprem riski taşıdığını ifade etti. Bu bölgelerin 2020 yılında Elazığ depremi, ardından Kahramanmaraş depremi ve geçen yıl gerçekleşen Hatay depremi gibi depremlerle sarsıldığını hatırlattı.

Adana ve Kıbrıs Arasındaki Fay Hattı Risk Altında

Moriwaki, Adana'dan Kıbrıs'a kadar uzanan bir fay hattının henüz kırılmadığını ve bu nedenle şu an riskli göründüğünü belirtti. Bu hattın kırılmasının ciddi sonuçlar doğurabileceğini ifade eden Moriwaki, bölgedeki deprem hazırlıklarının önemine dikkat çekti.