İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sanatçı Tuğba Ekinci hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek" suçlamasıyla resen soruşturma başlattı. Yılın Starları 2024 Ödül Töreni'nde yaptığı açıklamalar sonrası hedef gösterilen Ekinci, sahne kıyafetlerine yönelik eleştirilere tepki göstermişti.

Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik Etmek Suçlaması
Yılın Starları 2024 Ödül Töreni'nde kıyafetlerinin eleştirilmesinden yakınan Tuğba Ekinci, konuşmasında, “Bu nasıl secdeye eğilmek, nasıl amin demek, bu nasıl Allah, nasıl peygamber” ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklamalar sonrası Ekinci, iktidara yakın medya organları tarafından İslami değerlere hakaret ettiği gerekçesiyle eleştirilmiş ve hedef gösterilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Açıklama
Cumhuriyet'in haberine göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ekinci hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek suçlamasıyla soruşturma başlatıldığını duyurdu. Ekinci'nin ifadeleri kamuoyunda geniş yankı uyandırmış ve çeşitli tepkilere neden olmuştu.

Küçükçekmece'de Metrobüs Kazası: 1 Kişi Hayatını Kaybetti, 38 Yaralı Var Küçükçekmece'de Metrobüs Kazası: 1 Kişi Hayatını Kaybetti, 38 Yaralı Var

Yılın Starları 2024 Ödül Töreni'nde Neler Yaşandı?
Ekinci, ödül töreninde yaptığı konuşmada, sahne kıyafetlerine yönelik eleştirilerden duyduğu rahatsızlığı dile getirmiş ve kendisine yönelik saldırılara tepki göstermişti. Ekinci'nin bu açıklamaları sonrasında başlayan tartışmalar, sanatçının hedef gösterilmesine ve hakkında soruşturma başlatılmasına neden oldu.

Soruşturmanın Seyri
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, Ekinci'nin açıklamalarının halkı kin ve düşmanlığa tahrik edip etmediği incelenecek. Sanatçının ifadesi alınarak, açıklamalarının yasal çerçevede değerlendirilmesi yapılacak.