15 Temmuz darbe girişiminde 8 kurşunla yaralanan Samsun Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Ala, yaşadıklarını ve o anki duygularını anlattı. Gösterdiği kahramanlık nedeniyle Devlet Övünç Madalyası ile ödüllendirilen Tümgeneral Ala, darbe gecesinde yaşadıklarını paylaşırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlılığını da vurguladı.

30 Ağustos 2024 İstanbul açık yolla listesi, neresi hangi istikamet açık, alternatif yollar hangisi? 30 Ağustos 2024 İstanbul açık yolla listesi, neresi hangi istikamet açık, alternatif yollar hangisi?

ÇIKTI TELEVİZYONDAN, 'EY MİLLETİM GÖREV SİZİN' DEDİ

Tümgeneral Ala, darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkı göreve çağırdığını hatırlatarak, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Taşın arkasına saklanmadı. Çıktı televizyondan, 'Ey milletim görev sizin' dedi." ifadelerini kullandı.

O GECE YAŞANANLARI ANLATTI

Darbe girişimi sırasında aldığı yaralar ve yaşadığı zorlukları anlatan Tümgeneral Ala, "Yanımdaki uzman çavuş arkadaş dedi ki 'Komutanım silah tutukluk yapmamış parmağınıza bakın' dedi. Parmağım düşmüş, parmak yok yani onun için ateş edemiyorum." dedi.

DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI İLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

Darbe gecesi bacağından ve vücudunun çeşitli yerlerinden vurulan, karaciğeri hasar gören, parmağı kopan, dalağı delinen, kaburgaları kırılan Tümgeneral Ala, darbecilere karşı koyarken gösterdiği yararlılıkla Devlet Övünç Madalyası ile ödüllendirildi.

Verdiği röportajda, "Bu vatan için canımızı vermeye her zaman hazırız. O gece yaşadıklarımızı unutmak mümkün değil." diye konuşan Ala, Türkiye'nin bu tür hain girişimlere karşı her zaman dik duracağını belirtti.

Devlet Övünç Madalyası ile ödüllendirilen Tümgeneral Ala, gösterdiği kahramanlık ve fedakarlık ile Türk milletinin gururu oldu. Darbe gecesi yaşadıklarını ve gösterdiği direnişi anlatarak, ülkemizin güvenliği için her zaman göreve hazır olduklarını vurguladı.