A Milli Kadın Voleybol Takımımız, sakatlıklar nedeniyle erken veda ettiği 2024 VNL sonrası Paris Olimpiyat Oyunları'nda ilk maçına çıktı. C Grubu'nda yer alan Filenin Sultanları, Hollanda ile karşılaştı.

İlk İki Set Kayıp
Filenin Sultanları, maça iyi bir başlangıç yapamadı. İlk iki sette etkisiz kalan ay-yıldızlılar, setlerde 2-0 geriye düştü. Ancak üçüncü sette açılarak maçı 3-2 kazandılar ve Hollanda'nın hevesini kursağında bıraktılar.

66A79A5F703F267D979Ad487

Ferdi Kadıoğlu’ndan Şok Eden Sakatlık Haberi! Ne Zaman Oynayacak, sahalara dönecek? Ferdi Kadıoğlu’ndan Şok Eden Sakatlık Haberi! Ne Zaman Oynayacak, sahalara dönecek?

Melissa Vargas'ın Büyük Performansı
Maçta Türkiye adına yıldızlaşan isimlerden biri Melissa Vargas oldu. Mücadeleyi 30 sayıyla tamamlayan Vargas, Olimpiyat tarihinde tek maçta 30 sayı barajını geçen 12. oyuncu oldu.

Hande Baladın'ın Geri Dönüşü
Sakatlığı nedeniyle VNL defterini erken kapatan Hande Baladın, 43 gün sonra Milli Takıma geri döndü. Baladın, etkili performansını 12 sayı ile taçlandırarak galibiyette önemli rol oynadı.

66A79A68703F267D979Ad48D

Skandal Hareket
Maça damgasını vuran olay ise Hollanda'nın itirazı oldu. Karar setinde Eda Erdem’in hücumunda top Jolien Knollema’nın temasından dışarı çıktı ancak sayı Hollanda'ya verildi. Pozisyonda temas olması nedeniyle sayı Türkiye'ye verildi. Hollanda Başantrenörü Felix Koslowski de hakeme itiraz etti.

İtiraz Ellerinde Patladı
Devam eden itirazlar üzerinde görüntüler incelendi. Canlı yayında o pozisyon ekrana gelirken açıkça temas olduğu görüldü. Öte yandan Koslowski, Almanya başantrenörlüğü yaptığı dönemde de Eda Erdem’le gerginlik yaşamıştı.

"Utanç Verici"
Maçı anlatan spiker Kerem Öncel, Hollanda başantrenörüne sinirlenerek; "Bu yaptığı utanç verici" şeklinde tepki gösterdi.

Maç Programı
Filenin Sultanları, C Grubu'nda 1 Ağustos saat 10:00'da Dominik Cumhuriyeti ile, 4 Ağustos saat 10:00'da da İtalya ile kozlarını paylaşacak.