ABD merkezli savunma haber sitesi The Defence Post, Türkiye'nin geliştirdiği ANKA III hakkında dikkat çeken bir haber yayımladı. Türkiye'nin gizli İHA'sı olarak nitelendirilen ANKA III'ün gelişim sürecinde önemli bir aşamaya ulaştığı vurgulandı. Haberde, “TUSAŞ, çığır açan ANKA III gizli insansız hava aracına yönelik yeni bir geliştirme kilometre taşına ulaştığını gururla duyurdu.” ifadeleri yer aldı.

ANKA III İnceleme Altında

Haberde, ANKA III'ün son uçuş testinde iniş takımlarını havada başarıyla geri çektiği ve bunun İHA'nın geliştirilmesi açısından önemli bir kilometre taşı olduğu belirtildi. TUSAŞ'ın yaptığı açıklamaya göre, bu gelişme ANKA III'ü tam kapasite üretime ve konuşlandırmaya bir adım daha yaklaştırdı.

Türkiye'nin Savunma Sanayisine Övgü

Türkiye'nin savunma sanayisine övgü dolu sözler içeren haberde, ANKA III'ün önceki uçuşlarında iniş takımlarının havadayken dışarıda kaldığı hatırlatıldı. TUSAŞ'ın yaptığı açıklamaya dikkat çekilerek, "Her geçen gün daha da güçlenen ANKA III, vatanımızın güvenliği için gün sayıyor." denildi.

ANKA III'ün Teknik Özellikleri

ANKA III, çift motorlu bir platform olup ileri aviyonik, otopilot sistemi ve elektro-optik/kızılötesi kamera gibi son teknoloji donanımlara sahip. İHA, sentetik açıklıklı radarı sayesinde olumsuz hava koşullarında dahi etkili gözetleme ve keşif yapabiliyor. Ayrıca, düşman radarları tarafından tespit edilmesini zorlaştıran gizlilik özelliği ile dikkat çekiyor.

ABD'li Askeri Analistten Skandal İtiraf: "Türkiye'ye Saldırı İçin Hazırlık Yapıyoruz" ABD'li Askeri Analistten Skandal İtiraf: "Türkiye'ye Saldırı İçin Hazırlık Yapıyoruz"

ANKA III, muharebe operasyonlarını desteklemek için hassas güdümlü bombalardan lazer güdümlü roketlere kadar geniş bir mühimmat yelpazesi taşıyabiliyor. İnsansız hava aracı, 2023 yılının Aralık ayında gerçekleştirdiği ilk uçuşunda 1 saat 10 dakika boyunca havada kalmıştı.