Ele geçirilen cephanelikte, Alman-Fransız ortak üretimi olan MILAN Tanksavar Güdümlü Füze Sistemi bulunduğu görüldü. Daha önce bu füzelerin, DAEŞ ile mücadele adı altında Suriye'de PKK/YPG'ye sevk edildiği rapor edilmişti.

İsrail'in F-35 Uçakları İran'a Nasıl Girdi? İran  Neden Fark Etmedi?  Rus Basını Savunma Sistemlerini Sorguluyor İsrail'in F-35 Uçakları İran'a Nasıl Girdi? İran Neden Fark Etmedi? Rus Basını Savunma Sistemlerini Sorguluyor

Tanksavar füze trafiği Irak'a kadar uzanırken, Almanya Türkiye'ye yönelik ambargolarına devam ediyor. ALTAY Ana Muharebe Tankı'nın Güç Paketi de dahil olmak üzere birçok üründe Türkiye'ye savunma sanayii ambargosu uygulayan Almanya, son olarak ise enerji alanına giriş yaparak Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde kullanılacak türbinlerin gümrükten geçişine müsaade etmiyor.

Ele Geçirilen Cephanelikte Alman-Fransız Ortak Üretimi Silahlar

Pençe-Kilit Operasyonu sırasında PKK'lı teröristlerin kullandığı cephanelikte, Alman-Fransız ortak üretimi MILAN Tanksavar Güdümlü Füze Sistemi'ne rastlandı. Bu gelişme, Batı ülkelerinin PKK'ya verdiği desteği bir kez daha gözler önüne serdi.

Almanya'nın Çifte Standardı

Almanya, Türkiye'ye yönelik savunma sanayi ambargosunu sürdürürken, PKK'ya güdümlü füze sistemleri sağlıyor. Türk savunma sanayii ürünlerine ambargo uygulayan Almanya, enerji alanında da Türkiye'ye engel oluyor. Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde kullanılacak türbinlerin gümrükten geçişine izin vermeyen Almanya'nın bu tutumu, iki ülke arasındaki ilişkileri daha da geriyor.