Van'da dün akşam saat 23.19'da 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bölge halkı korku dolu anlar yaşadı. AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Van Gölü'nde Tuşba ilçesine 8.85 kilometre uzaklıkta gerçekleşen deprem, yerin 7 kilometre derinliğinde oldu.

VALİ BALCI'DAN AÇIKLAMA

Van Valisi Ozan Balcı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ekiplerin sahada tarama çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. "Saat 23.19'da ilimiz Tuşba ilçesi merkezli 4.3 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. İlk belirlemelerimize göre herhangi bir can ve mal kaybı olmamıştır. Ekiplerimiz sahada taramalarını sürdürüyor. Geçmiş olsun Van." ifadelerini kullandı.

ÖNCÜ DEPREM Mİ?

Van'daki bu büyük depremin öncü olup olamayacağı ya da bölgede yeni bir deprem olup olmayacağı merak ediliyor.

Buray'dan Unutulmaz Performans Buray'dan Unutulmaz Performans

NACİ GÖRÜR'DEN RAHATLATAN AÇIKLAMA

Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medyadan Van'daki depremle ilgili açıklamalarda bulundu ve bölge halkını rahatlattı. Görür, "Arkadaşlar, Van Gölü içerisinde dün gece 4.4 deprem oldu. Deprem olasılıkla Erçek fayında. Bu fay bir ters fay. Son Van Depreminde de aktif bir rol oynamıştı. Burada 2011 yılında büyük bir enerji boşalması olduğu için fazla endişelenmiyoruz." dedi.