İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri, Üsküdar'ın Vaniköy Mahallesi'nde yer alan Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'ndeki izinsiz inşaatta yapılan incelemeler sonucunda, doğal zemin ve bitki örtüsüne fiziksel müdahalede bulunularak tahribat yapıldığını tespit etti. Yapılan müdahaleler sonrasında tüm inşai faaliyetlerin durdurulduğu belirtildi.

Tutanakta Neler Yer Alıyor?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerinin hazırladığı tutanakta, Vaniköy'deki izinsiz inşaata dair önemli tespitler yer aldı. Boğaziçi Doğal ve Tarihi Sit Alanında, öngörünüm bölgesinde yer alan alanda yapılan inşaat çalışmalarının 2. grup koru alanı içerisinde kalması ve herhangi bir izin belgesinin ibraz edilmemesi nedeniyle, söz konusu inşaatın izinsiz olduğu kanaatine varıldı.

MİT Süleymaniye'de PKK'ya Darbe Vurdu: SİHA Panik Yarattı, Örgütte Büyük Kaos! MİT Süleymaniye'de PKK'ya Darbe Vurdu: SİHA Panik Yarattı, Örgütte Büyük Kaos!

İnşaat Faaliyetleri Durduruldu

Tutanakta, doğal zemine yapılan beton enjeksiyonları, kazı, dolgu ve kademelendirme çalışmalarının yanı sıra betonarme istinat duvarları ve merdivenlerin yapıldığı, ayrıca bitki örtüsüne zarar verildiği de tespit edildi. Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu kararı bulunmadığından, tüm inşai faaliyetlerin durdurulmasına karar verildiği ifade edildi.