Restorasyonu tamamlanan Yıldız Sarayı, altı yıl aradan sonra yeniden ziyarete açıldı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılış törenine katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Yıldız Sarayı'nın ağustos sonuna kadar ücretsiz gezilebileceğini duyurdu.

Tarihi ve Kültürel Değerlerin Korunması

Erdoğan, açılış konuşmasında Yıldız Sarayı'nın yeniden ihyasıyla İstanbul'un tarihi, kültürel ve turistik cazibesinin daha da artacağına inandığını belirtti. 2002'den bu yana Vakıflar Genel Müdürlüğü aracılığıyla yaklaşık 6 bin vakıf kültür varlığının restorasyonunu gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Tarihimizin Tüm Dönemlerini Kucakladık

Erdoğan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Narin Güran Açıklaması: Caniler En Ağır Cezaya Çarptırılacak Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Narin Güran Açıklaması: Caniler En Ağır Cezaya Çarptırılacak

"Birileri Cumhuriyetin arkasına saklanıp Osmanlı karşıtlığı yaparken, biz hiçbir zaman ayrım gözetmeden tarihimizin tüm dönemlerini kucakladık."

"Lafa gelince Atatürk konusunda mangalda kül bırakmayanların çürümeye terk ettiği Savarona yatına sahip çıkan yine biz olduk."

Ziyaretler Ağustos Sonuna Kadar Ücretsiz

Erdoğan, Yıldız Sarayı'nın bugünden itibaren halkın ziyaretine açıldığını ve önümüzdeki ayın sonuna kadar ücretsiz olarak gezilebileceğini belirtti. Bu müjde, vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı.