Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinde sağanak yağışların etkili olacağını duyurdu. Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Afyonkarahisar, Adana, Osmaniye, Ankara, Eskişehir, Sivas, Kayseri, Niğde, Tokat çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Özellikle Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ve Batı Akdeniz’in doğusunun iç kesimlerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor.

AKDENİZ İÇİN KUVVETLİ SAĞANAK UYARISI

Meteoroloji'nin tahminlerine göre Antalya'nın doğusunun iç kesimleri, Kahramanmaraş'ın ve Hatay'ın batısı, Adana'nın ve Mersin'in iç kesimleri ile Osmaniye çevrelerinde bugün beklenen gök gürültülü sağanak yağışlar, öğleden sonra etkisini artırarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olacak. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği bildirildi.

HAVA SICAKLIKLARI MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE

Yurt genelinde hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

20 KENT İÇİN SARI KODLU UYARI

Meteoroloji, bugün için Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Artvin, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Isparta, Mersin, Kars, Konya, Kahramanmaraş, Rize, Trabzon, Bayburt, Ardahan, Osmaniye illeri için sarı kodlu uyarıda bulundu. Yarın ise Artvin, Erzurum, Gümüşhane, Kars, Bayburt ve Ardahan için sarı alarm verildi.

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞLAR BEKLENİYOR

Bugün öğleden sonra Eskişehir ve Afyonkarahisar çevreleri ile Isparta'nın doğusu, Konya'nın batısı ve kuzeyi ile Ankara'nın batısı ve güneyinde yerel kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

AKDENİZ'İN İÇ KESİMLERİNDE KUVVETLİ YAĞIŞ

Antalya'nın doğusunun iç kesimleri, Kahramanmaraş'ın ve Hatay'ın batısı, Adana'nın ve Mersin'in iç kesimlerinde bugün öğleden sonra beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumu ve en yüksek sıcaklıklar ise şöyle:

Nargile Yasağı Kalkıyor Mu? Sektör ve Tüketiciler Gözlerini Cumhurbaşkanlığı'na Çevirdi Nargile Yasağı Kalkıyor Mu? Sektör ve Tüketiciler Gözlerini Cumhurbaşkanlığı'na Çevirdi

Ankara: Parçalı bulutlu, kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 32°C

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu, 24°C

İzmir: Parçalı ve az bulutlu, 36°C

Adana: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 35°C

Antalya: Parçalı, yer yer çok bulutlu, iç kesimleri öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 34°C

Samsun: Parçalı, yer yer çok bulutlu, 33°C

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, 29°C

Erzurum: Parçalı, yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 28°C

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, 42°C