Bursa'da koruma altında olduğu yurttan ayrıldıktan 4 gün sonra bir inşaatın su dolu asansör boşluğunda cesedi bulunan 17 yaşındaki Yasemin Cemre İçlikan'ın ölümüyle ilgili davanın ilk duruşması gerçekleşti. Cinayet şüphelisi olarak tutuklu bulunan erkek arkadaşı Bedirhan G. ile tutuksuz sanıklar Emre C. ve Kadir D. mahkemede ifade verdi. Kadir D., ifadesinde, "Olay günü Bedirhan ve Yasemin inşaata geldiklerinde uyuşturucu kullandılar. Sonra üst kata çıkıp birlikte oldular. Bedirhan, Yasemin'e 'Emre ile de birlikte ol, yoksa seni asansör boşluğuna atarım' dedi. Yasemin kabul etmeyince onu asansör boşluğuna itti. Bedirhan, ardından Emre ile birlikte Yasemin'in üzerine moloz attı" şeklinde konuştu.

Bursa'da, koruma altında olduğu yurttan ayrıldıktan 4 gün sonra, bir inşaatta içi su dolu asansör boşluğunda cesedi bulunan 17 yaşındaki Yasemin Cemre İçlikan'ın ölümüyle ilgili davanın ilk duruşması yapıldı. Cinayet şüphelisi tutuklu erkek arkadaşı Bedirhan G. ile tutuksuz sanıklar Emre C. ve Kadir D., hakim karşısına çıktı.

"Son of A Rich" Filminin Türkçe İsmi "Şımarık" Oldu "Son of A Rich" Filminin Türkçe İsmi "Şımarık" Oldu

Yasemin Cemre İçlikan 3

Geçen yıl Ağustos ayında, Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesindeki bir inşaatın asansör boşluğunda bir genç kızın cesedi bulundu. Yapılan incelemeler sonucunda, cesedin 23 Ağustos günü kaldığı Bursa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı yurttan izinli çıkan ve geri dönmeyen Yasemin Cemre İçlikan'a ait olduğu tespit edildi.

YASEMİN'İN ÜZERİNE EMRE İLE BİRLİKTE MOLOZ ATTI

İlk duruşmada ifade veren Kadir D., "Olay günü inşaata gelen Bedirhan ve Yasemin uyuşturucu kullandılar. Daha sonra üst kata çıkıp birlikte oldular. Bedirhan, Yasemin'e 'Emre ile de birlikte ol, dediğimi yapmazsan seni asansör boşluğuna atarım' dedi. Yasemin kabul etmeyince Bedirhan onu asansör boşluğuna itti. Daha sonra ölen Yasemin'in üzerine Emre ile birlikte moloz attı" şeklinde konuştu.

DENGESİNİ KAYBEDİP ASANSÖR BOŞLUĞUNA DÜŞTÜ

Diğer tutuksuz sanık Emre C., suçsuz olduğunu belirterek, Bedirhan'ın Yasemin'i para karşılığı erkeklere sattığını bildiğini söyledi. Bedirhan G. ise, olay günü Yasemin ile inşaatta uyuşturucu aldıklarını ve rızasıyla birlikte olduklarını belirtip, "Ben onu iterek öldürmedim. Tartışırken geri geri gidiyordu. Dengesini kaybedip asansör boşluğuna düştü" dedi.

Yasemin Cemre İçlikan 2

DAVA EYLÜL AYINA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, sanıkların ifadelerini dinledikten sonra, tanıkların dinlenmesi ve eksik evrakların tamamlanması için davayı Eylül ayına erteledi. Bedirhan G.'nin tutukluluk halinin devamına karar verildi.

YASEMİN CEMRE İÇLİKAN'IN GEÇMİŞİ ÜZDÜ

Yasemin Cemre İçlikan, 2008 yılında evlatlık olarak alınmış ve 8 yaşındayken evlatlık olduğunu öğrenince bunalıma girmişti. 12 yaşına geldiğinde evden kaçmaya başlayan Yasemin, uyuşturucu kullanma iddialarıyla yüksek güvenlikli yurda yerleştirilmişti.