Adana'nın Feke ilçesinin Hopka Dağı eteklerindeki 200 dönüm lavanta bahçelerinde, beş yıl önce başlayan ekim çalışmalarının ardından hasat dönemi geldi. Fekeli kadınlar tarafından gerçekleştirilen lavanta hasadı, dualarla başladı ve ellik ile orakla yapılıyor.

FEKE'NİN EKONOMİSİNE KATKI

Feke Belediye Başkanı Cömert Özen, lavanta üretiminin ilçenin ekonomisine büyük katkı sağladığını belirterek, “Yıllar önce bıraktığım ellik orağı bu hasatta yeniden elimize aldık. Tapan halkımızla birliğimiz daim olsun. Hasadımız bereketli olsun. Adana'yı ve ülkemizin her bölgesinden vatandaşlarımızı ilçemize davet ediyoruz” dedi.

KADINLARIN EMEKLERİ TAKDİR EDİLİYOR

Feke Kaymakamı Şafak Karaca, devletin kadınların her zaman destekçisi olduğunu belirterek, “Kadınlarımızın iyileşmesi, memleketin iyileşmesi demektir. Emekleri için teşekkür ederiz. İlerleyen yıllarda çok daha güzel lavanta günlerinde buluşacağız” ifadelerini kullandı.

Mersin'de Emlak Sektöründe Devrim: Elektronik İlan Doğrulama Sistemi Tanıtıldı Mersin'de Emlak Sektöründe Devrim: Elektronik İlan Doğrulama Sistemi Tanıtıldı

TAPANLI KADINLAR ÜRETİYOR, ZİYARETÇİLER AKIN EDİYOR

Tapan Kadın Eli Kooperatifi Başkanı Hilal Köz, 200 dönüm lavanta bahçesinden 200 kilogram lavanta yağı verimi beklediklerini söyledi. Köz, “Bu sezon çok güzel geçti. Ziyaretçilerimiz lavanta bahçelerimize gelmeye devam ediyor. Tüm üreticilerimize bereketli olsun” dedi.

Üreticilerden Sezgi Yiğit, sezonun çok güzel geçtiğini belirtti. Bediha Arı ise bahçelerinin ziyaretçi akınına uğradığını ve üretici olarak yüzlerinin güldüğünü ifade etti.