Adana'nın Feke ilçesinde 53 milyon yıl önce yaşamış olan ve dünyanın en eski, en küçük memeli hayvanı olarak bilinen Batodonoides vanhouteni görüldü. Veteriner Tevfik Yüceli, bu keşfin büyük bir heyecan yarattığını belirtti. Yüceli, "Bu hayvan fareye benzer ama değil. Kimseye zararı olmaz. Bu tür canlıları görünce doğa korumaya bildirmek gerekir," dedi.

YERYÜZÜNDE YAŞAMIŞ İLK MEMELİ

Yüceli, Batodonoides vanhouteni'nin 53 milyon yıl önce yaşamış ilk memeli canlı olduğunu ve anatomik yapısının fareye çok benzediğini, ancak fareden çok daha küçük olduğunu belirtti. Canlının ağırlığının sadece 1,3 gram olduğunu ve dişlerinin 1 milimden daha küçük olduğunu ifade etti.

1998'DE AMERİKA'DA TESPİT EDİLDİ

Yüceli, bu canlının 1998 yılında Amerika'da tespit edildiğini ve ülkemizde de nadir bölgelerde görüldüğünü belirterek, "Feke ilçemizde ilk kez görülmüş ve bizleri heyecanlandırmıştır," dedi. Vatandaşları bu tür ilginç canlıları bulduklarında zarar vermemeleri ve Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine haber vermeleri konusunda uyardı.

Nargile Yasağı Kalkıyor Mu? Sektör ve Tüketiciler Gözlerini Cumhurbaşkanlığı'na Çevirdi Nargile Yasağı Kalkıyor Mu? Sektör ve Tüketiciler Gözlerini Cumhurbaşkanlığı'na Çevirdi

BATODONOİDES VANHOUTENİ: TÜRKİYE'DE İLK KEZ GÖRÜLDÜ

Adana'nın Feke ilçesinde bir çiftçi tarafından ilk kez görülen Batodonoides vanhouteni, şimdiye kadar yaşamış en küçük memeli olarak biliniyor. Bu keşif, bölgede büyük bir heyecan yarattı ve doğa bilimcileri tarafından dikkatle izleniyor. Veteriner Tevfik Yüceli, bu canlının fareye benzediğini ancak çok daha küçük olduğunu belirtti ve vatandaşları bilgilendirdi.