Adana'daki Kur'an kurslarında eğitim gören yaklaşık 200 çocuk, Filistin'deki katliamlara dikkat çekmek amacıyla yürüyüş düzenledi. Bazı sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, çocuklar ellerinde Filistin ve Türkiye bayraklarıyla Gülpınar Camii önünden Prof. Dr. Sabahattin Zaim Parkı'na kadar yürüdü. "Çocuklar ölmesin, katliam sürmesin", "Kudüs bizimdir, bizim kalacak" ve "Müslüman uyuma, kardeşlerine sahip çık" sloganları atan çocuklar, parkta dua etti ve basın açıklaması yaptı.

11 Yaşındaki Emir Demiryol Basın Açıklaması Yaptı

Yürüyüşün sonunda 11 yaşındaki Emir Demiryol, grup adına basın açıklaması yaptı. Emir, Gazze'deki çocukların yaşadığı sıkıntılara dikkat çekerek, "Bugünün küçükleri, yarının büyükleri biz çocuklar böyle bir dünyaya razı değiliz" dedi. Açıklamanın ardından çocuklar, Filistin'deki katliama dikkat çekmek amacıyla ellerindeki balonları gökyüzüne bıraktı.

Mersin Anamur’da Uyuşturucu Operasyonu: M.H.R. Tutuklandı Mersin Anamur’da Uyuşturucu Operasyonu: M.H.R. Tutuklandı

"Biz Çocuklar Böyle Bir Dünyaya Razı Değiliz"

Basın açıklamasında Emir Demiryol, "Yaklaşık 300 gündür Gazze'deki kardeşlerimiz her gün ölümle, korkuyla, açlıkla, susuzlukla karşı karşıya. Onlar bu haldeyken biz yerimizde rahat oturamazdık. Onlar bizim vücudumuzun bir parçası gibidir. Onların ölümü bizim ölümümüz, onların korkusu bizim korkumuzdur. Dünyadaki hiçbir çocuk bu sıkıntılara maruz kalmamalıdır" ifadelerini kullandı.

Balonlar Gökyüzüne Bırakıldı

Açıklamanın ardından çocuklar, ellerindeki uçan balonları Filistin'deki katliamlara dikkat çekmek amacıyla gökyüzüne bıraktı. Etkinlik, duyarlılık ve bilinç oluşturma amacıyla büyük ilgi gördü.