Mücevher İhracatçıları Birliği (MİB) Başkanı Burak Yakın, yaptığı açıklamalarla piyasalarda adeta deprem etkisi yarattı. Altın fiyatları hakkında yapılan öngörüler, yatırımcıları yakından ilgilendiriyor.

Altın 5 Bin Liraya mı Çıkacak?

Burak Yakın, Nadir Metal Rafineri'nin Kurucusu Nadir Tütüncü'nün altın fiyatlarıyla ilgili öngörülerini paylaşarak dikkatleri üzerine çekti. Tütüncü'nün yıllar içinde yaptığı tahminlerin gerçekleştiğine vurgu yapan Yakın, altının 5 bin lira seviyesine çıkma ihtimaline dikkat çekti.

Gümüş Fiyatları Ne Olacak?

Altın kadar gümüş fiyatları hakkında da önemli uyarılarda bulunan Burak Yakın, gümüşün de yükseliş trendinde olduğunu belirtti. Tütüncü'nün gümüşün 50 doları göreceği tahmininin de dikkatle izlenmesi gerektiğini ifade etti.

Güncel Altın Fiyatları

14 Ağustos 2024 tarihi itibariyle serbest piyasada işlem gören altın türleri şu şekildedir:

  • 22 Ayar Gram Altın: 2.433,50 TL
  • Çeyrek Altın: 4.336,00 TL
  • Yarım Altın: 8.698,00 TL
  • Tam Altın: 17.370,00 TL
  • Altın (TL/GR): 2.655,89 TL

Bu veriler yatırımcılar için bilgilendirme amaçlı olup, herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.

AJet'ten Kaçırılmayacak Fırsat! 590 TL'den Başlayan İndirimli Uçak Biletleri! AJet'ten Kaçırılmayacak Fırsat! 590 TL'den Başlayan İndirimli Uçak Biletleri!

Yatırımcılara Uyarı: Altın Fiyatları Nereye Gidiyor?

Altın ve gümüş fiyatlarındaki bu öngörüler, piyasalar üzerinde büyük bir etki yaratabilir. Altının gelecekteki seyri hakkında yapılan bu açıklamalar, yatırımcılar tarafından yakından takip edilmelidir.