Dicle Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Kamuran Eronat, 16 Ağustos 2024 tarihinde göreve getirilmiş, akademik camiada önemli bir isim olarak dikkat çekmektedir. İşte, Prof. Dr. Kamuran Eronat'ın hayatı, kariyeri ve diğer detaylar hakkında bilmeniz gerekenler.

Prof. Dr. Kamuran Eronat Kimdir?

Prof. Dr. Kamuran Eronat, 1967 yılında Diyarbakır’da doğmuştur. Lise eğitimini Diyarbakır Anadolu Lisesi'nde tamamladıktan sonra, 1988 yılında Fırat Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde lisans eğitimine başlamış ve 1992 yılında mezun olmuştur. Yüksek lisans eğitimini aynı üniversitede tamamlayarak, 1995 yılında "Türk Hikâyeciliği ve Rasim Özdenören" başlıklı tezini başarıyla sunmuştur.

Yeni Ehliyet Yaş Sınırı: Bu Yaşın Üstündekiler Araç Kullanamayacak! Yeni Ehliyet Yaş Sınırı: Bu Yaşın Üstündekiler Araç Kullanamayacak!

Prof. Dr. Kamuran Eronat Kaç Yaşında?

1967 doğumlu olan Prof. Dr. Kamuran Eronat, 57 yaşındadır. Kariyeri boyunca birçok akademik başarıya imza atan Eronat, akademik dünyada önemli bir yer edinmiştir.

Prof. Dr. Kamuran Eronat Aslen Nereli?

Prof. Dr. Kamuran Eronat aslen Diyarbakır doğumludur ve eğitim hayatının büyük bir kısmını bu şehirde geçirmiştir.

Prof. Dr. Kamuran Eronat Evli mi?

Evet, Prof. Dr. Kamuran Eronat evli ve bir çocuk babasıdır. Ailesiyle birlikte Diyarbakır'da yaşamaktadır.

Prof. Dr. Kamuran Eronat’ın Hayatı ve Biyografisi

Prof. Dr. Kamuran Eronat, akademik kariyerine 1994 yılında Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi'nde araştırma görevlisi olarak başlamış, doktora çalışmalarını Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde "Adalet Ağaoğlu-İnsan ve Eser" konulu tezi ile 2004 yılında tamamlamıştır. 2006 yılında Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde yardımcı doçent olarak görevlendirilen Eronat, ulusal ve uluslararası dergilerde birçok makale yayımlamış, 2007-2009 yılları arasında ise bölüm başkanlığı yapmıştır.