Antalya’da avlanmak için denize açılan amatör balıkçılar, oltalarına takılan ve Türkiye sularında ilk kez görülen Acanthocybium solandri türü balığı yakaladı. Ersin Karakaş ve ekibi, yaklaşık 110 santimetre uzunluğunda ve 5 kilo ağırlığındaki bu balığı 10 dakikalık bir uğraş sonrası tekneye aldı. Balığı farklı bir palamut türü sanan balıkçılar, bu nadir karşılaşmayı cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

TÜRKİYE SULARINDA İLK KEZ GÖRÜLDÜ

Balığı arkadaşlarına hediye eden balıkçılar, görüntüleri Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu ile paylaştı. Görüntüleri inceleyen Prof. Dr. Gökoğlu, balığın Türkiye sularında ilk kez görüldüğünü doğruladı. "Bu tür okyanus balığı, temiz, sığ sularda yaşamını sürdüren avcı bir balık. Kral balığını Türkiye'de ilk defa görüyoruz. Akdeniz'de çok nadir görülen bir tür," dedi.

ARKADAŞI BALIĞI YEDİ

Balığı yakalayan Ersin Karakaş, "Balığı sahte yem ile su yüzeyinde yakaladık. Oltayla 8 dakikalık uğraş sonrası tekneye aldık. Arkadaşlarımla büyük balık yakaladığımız için çok heyecanlandık. Palamut balığı türü yakaladığımızı sanmıştık, bir arkadaşımıza hediye ettik. Daha sonra yakaladığımız balığın Türkiye'de ilk defa görüldüğünü öğrendik. Türkiye'de ilk defa yakalanan balığı arkadaşımız yemiş oldu," diye konuştu.

AKDENİZ’DE NADİREN GÖRÜLEN BİR TÜR

Prof. Dr. Gökoğlu, kral balığının Akdeniz’de nadiren görülen bir tür olduğunu belirterek, "Kemer açıklarında balıkçılar sahte balık takılı oltayla, bu balığı yakaladı. Balığın kayıtlara geçmesiyle Antalya Körfezi'ndeki balık türleri sayısında artış oldu," dedi.