Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin Haziran 2022 gündemine gelen ve şok etkisi yaratan konut ve ticaret alanının akaryakıt alanına dönüştürülmesi kararı, büyük tartışmalara neden oldu. Dönemin Konyaaltı Belediye Başkanı CHP’li Semih Esen’in karşı çıktığı bu imar değişikliği, AKP’li Menderes Türel döneminde geçirilemeyen tadilatın yeniden gündeme gelmesiyle alevlendi.

Mersin'de Emlak Sektöründe Devrim: Elektronik İlan Doğrulama Sistemi Tanıtıldı Mersin'de Emlak Sektöründe Devrim: Elektronik İlan Doğrulama Sistemi Tanıtıldı

GÜNDEMDE NELER VARDI?

Bugün gerçekleştirilen Antalya Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısında, Konyaaltı Arapsuyu Mahallesi’nde bulunan 5666 ada 5, 6 parsellerin ticaret alanından, 11 parselin ise konut alanından akaryakıt ve servis istasyon alanına dönüştürülmesi maddesi görüşüldü. Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan bu bölgedeki imar plan değişikliği, İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından oybirliği ile uygun bulunarak meclise sunuldu. Bu değişikliğin mecliste oy birliği ile kabul edilmesi, bölge halkı ve yetkililer tarafından merakla takip ediliyor.

AKARYAKIT İSTASYONU, MECLİSTEN GEÇTİ

Antalya 1. İdare Mahkemesi'nin 04.03.2003 tarihli ve 2002/201 E., 2003/220 sayılı kararı ile 1/5000 ölçekli nazım imar plan değişikliği yapılmadığı gerekçesiyle iptal ettiği ve bu doğrultuda 2005 yılında Konyaaltı Belediye Meclis kararı ve Büyükşehir Belediye Meclis kararı ile 5, 6 ve 7 parsellerin bugünkü kullanım kararı olan ticaret alanı olarak planlandığı belirtildi. Şehir plancısı raporunda, bölgenin akaryakıt istasyonuna ihtiyacı olduğu dile getirildi. Antalya’nın en işlek bulvarlarından biri olan Atatürk Bulvarı üzerine kurulması planlanan bu akaryakıt istasyonu, meclisten geçti.