Meteoroloji'nin 'tehlikeli sıcaklık' uyarısında bulunduğu Antalya'da, cadde ve sokaklar boş kalırken, vatandaşlar serinlemek için Konyaaltı Sahili'ne akın etti.

Meteoroloji'den Tehlikeli Sıcaklık Uyarısı

Meteoroloji, Antalya için bugün sıcaklığın 40 dereceye ulaşacağını ve öğle saatlerinde hissedilen sıcaklığın 60 derece olabileceğini belirtti. Uzmanlar, özellikle solunum sıkıntısı çekenler, kronik akciğer hastaları, astım, KOAH ve bronşit hastalığı olanlar için bu durumun riskli olduğunu vurguladı. Aşırı sıcaklık uyarısının ardından, öğle saatlerinde Antalya'da cadde ve sokaklar boşaldı, vatandaşlar dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'ne yöneldi.

Vatandaşlar Serinlemek İçin Sahile Koştu

Pro Beach Tour Mersin Etabı Sona Erdi: Kızkalesi'nde Büyük Heyecan Pro Beach Tour Mersin Etabı Sona Erdi: Kızkalesi'nde Büyük Heyecan

Sıcaktan bunalan vatandaşlar, Konyaaltı Sahili'nde serinlemek için farklı yollar aradı. Kimileri ağaç gölgesinde piknik yaparken, kimileri Akdeniz'in serin sularında yüzmeyi tercih etti. Isparta'dan tatile gelen Beyzanur Gökaslan, "Isparta’dan geliyoruz, Antalya’yı seviyoruz ama hava çok sıcak. Denize girince serinliyoruz," dedi. Sıcaklığın yanı sıra yüksek nem oranının da etkili olduğunu belirten Gökaslan, denizin içinde sıcaklığı hissetmediklerini ekledi.

"Bugün Çok Daha Sıcak"

Karadeniz'den gelen Şükrü Aslan, "Hava çok sıcak, aşırı derecede sıcak. Millet sıcaktan kafasını sudan bile çıkarmıyor. Sıcaktan daha fazla nem var," ifadelerini kullandı. Tatil için Isparta'dan gelen Mehmet Gökaslan da, "Hava çok sıcak ama denize girince serinliyoruz. Hava sıcaklığının yüksek olduğu süreyi denizde geçireceğiz," dedi.

Antalya'nın Sıcaktan Bunalanları Sahilde Buluştu

Antalya'daki sıcaklık rekor kırarken, vatandaşlar serinlemek için sahillere akın etti. Yağmur Karlıağ, "Antalya çok sıcak, gereğinden fazla sıcak. Klimasız hiçbir yerde durulmuyor. Biz de denize geldik serinlemek için," dedi.

Meteoroloji yetkilileri, aşırı sıcaklar nedeniyle güneş çarpması, ısı krampları ve ısı bitkinliği gibi sağlık sorunları konusunda vatandaşları uyardı. Antalya'da yüksek sıcaklıkların etkisi altında kalan vatandaşlar, serinlemek için sahillere ve gölge alanlara yönelerek günü geçirmeye çalıştı.