Türkiye’nin turizm başkenti Antalya, Mavi Bayrak projesi kapsamında bu yıl da Türkiye'nin en çok Mavi Bayrağa sahip ili olma özelliğini koruyor. Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı tarafından Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) koordinasyonunda yürütülen proje kapsamında, Antalya Büyükşehir Belediyesi uhdesinde bulunan 17 halk plajı, Mavi Bayrakla ödüllendirildi.

Hatay'da Kadın Girişimciler İçin Büyük Fırsat: Hibe Desteğine Onay Çıktı! Hatay'da Kadın Girişimciler İçin Büyük Fırsat: Hibe Desteğine Onay Çıktı!

DENİZİN VE KIYILARIN KORUNMASI

Büyükşehir Belediyesi, Antalya’nın denizi ve kıyılarının korunması için gerçekleştirdiği çevre yatırımları sayesinde bu başarıyı elde etti. Mavi Bayrakların dalgalandığı 17 plajda yerli ve yabancı vatandaşlar, pırıl pırıl denizde güvenle yüzebiliyor. Mavi Bayrak, deniz suyunun temizliğini, çevre yönetimine verilen önemi, plajların hijyenini ve güvenilirliğini uluslararası anlamda teyit ediyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi, tüm plajlarda duşlardan giyinme kabinlerine kadar her ihtiyaca cevap veriyor.

BÜYÜKŞEHİR'İN İMKANLARIYLA KAZANILDI

Antalya Büyükşehir Belediyesi ANET A.Ş tarafından işletilen Sarısu Halk Plajı ve Sarısu Kadınlar Plajı da 2024 yılı Uluslararası Mavi Bayrak ödülü ve sertifikası almaya hak kazandı. ANET A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Cengiz, kazanılan bayrağı Büyükşehir Belediyesi Deniz ve Kıyı Yönetimi Şube Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte göndere çekti.

ULUSLARARASI STANDARTLAR VE KALİTE

Nuri Cengiz, Antalya’nın dünyanın en güzel kentlerinden biri olduğunu ve bu güzelliği korumak için çalıştıklarını belirtti. “Uluslararası standart anlamı taşıyan Mavi Bayrakları bu yıl da plajlarımızda göndere çektik. Mavi Bayrak, sağlıklı yüzme suyu, güvenli bir plaj ortamı, engelli hizmetleri ve kullanıcılar için donanımı garanti eden bir kalite belgesidir. Sarısu Plajı, Antalya’nın en güzel plajlarından biridir ve bu ödülü Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı imkanlar ile almaya hak kazanmıştır” dedi.

SARISU HALKIN PLAJI

Nuri Cengiz, Sarısu Mesire Alanı’nda yaşanan gelişmelere de değindi. “Sarısu, Antalya halkınındır ve halkının kalmalıdır. Kazanılan Mavi Bayrak, bu plajın kıyılarının temizliğini, piknik alanlarında ziyaretçilerin daha uygun ve konforlu ortamlarda vakit geçirebilmeleri anlamında Büyükşehir Belediyesi olarak uluslararası bir standardı gözettiğimizin bir göstergesidir” diye konuştu.

PLAJLAR HALKIN KULLANIMINDA KALACAK

Plajların, denizin, doğanın ve çevrenin sürdürülebilir bir anlayışla korunması gerektiğini vurgulayan Cengiz, plajların ticari bir mantıktan öte halkın kullanımında kalmasını sağlamayı amaçladıklarını belirtti. “Bütün sıkıntılara rağmen özellikle Sarısu Plajı’nda, Muhittin Böcek Başkanımızın destekleriyle halkın kullanımında kalmasını sağlayacak sosyal belediyecilik anlayışını sürekli kılacak çalışmalara devam edeceğiz” dedi.