Nargile Yasağı Kalkıyor Mu? Sektör ve Tüketiciler Gözlerini Cumhurbaşkanlığı'na Çevirdi Nargile Yasağı Kalkıyor Mu? Sektör ve Tüketiciler Gözlerini Cumhurbaşkanlığı'na Çevirdi

Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Yumaklar Mahallesi’nde dün öğlen saatlerinde başlayan ve soğutma çalışmaları devam eden orman yangını, elektrik hattının devrilmesi sonucu çıktı.

Elektrik Direği Yangına Neden Oldu

Antalya’nın Serik İlçesi Yumaklar Mahallesi Koca Mehmetler mevkiinde dün öğlen saatlerinde elektrik direğinin devrilmesi sonucu çıkan yangında soğutma çalışmaları sürüyor. Yangına 43 arazöz, 16 ilk müdahale aracı, 10 su ikmal aracı, 4 dozer, 22 hizmet aracı ve çok sayıda orman işçisi ile müdahale edildi. Yangın nedeniyle 30 ev boşaltıldı, bazı sera ve evler zarar gördü. Yetkililer, bölgede zarar tespit çalışmalarına başladı. Yangının ilk çıktığı noktada elektrik direklerinin küle döndüğü görüldü. Direklerden geriye üst kısımlarında bulunan demir parçalar ve porselen izolatörler kaldı.

Bölgeye Elektrik Verilemiyor

Elektrik tellerinin yanan direkler nedeniyle yerlerde olduğu ve tellerde kopmalar olduğu dikkatlerden kaçmadı. Kopan hat nedeniyle bölgenin büyük kısmına elektrik verilemiyor. Vatandaşlar, buzdolaplarında bulunan malzemeleri elektrik olan noktalarda bulunan yakınlarına götürerek çözüm bulmaya çalışıyor.