Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Antalya Su ve Atıksu Genel Müdürlüğü (ASAT), yeni su tarifesini açıkladı. Yapılan zamla birlikte Antalya, Türkiye'nin büyükşehir belediyeleri içinde en ucuz suyu sunan şehir olma unvanını kaybetti.

EN DÜŞÜK VE EN YÜKSEK FİYATLAR

Yeni tarifeye göre, suyun metreküp fiyatı en düşük 2,5 TL, en yüksek ise 71,93 TL olarak belirlendi. Zam oranı yüzde 446 olarak açıklandı.

Pro Beach Tour Mersin Etabı Sona Erdi: Kızkalesi'nde Büyük Heyecan Pro Beach Tour Mersin Etabı Sona Erdi: Kızkalesi'nde Büyük Heyecan

BÜYÜKŞEHİR'E SUNULAN RAPOR

Zam öncesi hazırlanan raporda, su kaynaklarının yetersizliği, su israfının önlenmesi, su tüketiminin artması ve yapılan yatırım miktarlarının yüksek olması gibi nedenlerle zam talep edildiği belirtildi. Ayrıca, personel giderlerinin enflasyon farkı oranında artması ve elektrik maliyetlerindeki artışlar da zam gerekçeleri arasında gösterildi.

KOMİSYONUN DEĞERLENDİRMESİ

Komisyon tarafından incelenen ve onaylanan raporda, "Su tarifelerine ait maliyet hesaplama tablolarına istinaden 2024 yılı Su Tarifeleri Cetvellerinin güncellenmesi uygun görülmüştür" ifadeleri yer aldı. Komisyon raporu, Genel Kurul'un takdirine sunuldu.

Raporda, enerji maliyetlerinin artışı, özellikle Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından elektrik fiyatlarına yapılan yüzde 38-50 oranındaki zamların, üretim, dağıtım ve arıtma maliyetlerini ciddi şekilde artırdığı belirtildi. Bu durum, ek bütçe talep edilmesine neden oldu.