Hatay'da Kadın Girişimciler İçin Büyük Fırsat: Hibe Desteğine Onay Çıktı! Hatay'da Kadın Girişimciler İçin Büyük Fırsat: Hibe Desteğine Onay Çıktı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Kurulu, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek başkanlığında, belediye meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda üç gündem maddesi ele alındı.

Meclis toplantısında, su israfının önüne geçilmesi, su tüketimindeki artış ve yapılan yatırımların yüksek maliyetleri, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından yapılan yüzde 38-50 oranındaki elektrik zamlarının üretim ve dağıtım maliyetlerini artırması gibi nedenlerle 2024 yılı Su Tarifeleri Cetvellerinin güncellenmesi konusu gündeme alındı. Abone İşleri Daire Başkanlığı'nın teklif yazısı, oy birliği ile kabul edilerek Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Su zammının ne kadar olacağı ise Cuma günü yapılacak olan devam meclisinde karara bağlanacak.

OY BİRLİĞİ SAĞLANDI

Gündem maddeleri arasında su israfının önüne geçilmesi, su tüketiminin artmasıyla birlikte yapılan yatırım miktarının yüksek olması ve enerji maliyetlerinin artması nedeniyle su tarifelerinin güncellenmesi yer aldı. Bu konularla ilgili Abone İşleri Daire Başkanlığı'nın hazırladığı teklif yazısı, meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edilerek Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

CUMA GÜNÜ NİHAİ KARAR VERİLECEK

Su tarifelerinin güncellenmesiyle ilgili teklifin Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından incelenmesinin ardından, nihai karar Cuma günü yapılacak olan devam meclisinde verilecek. Yeni su tarifelerinin ne kadar olacağı ve yürürlüğe girme tarihi bu toplantıda belirlenecek.