Antalya'nın Konyaaltı ilçesi Uncalı Mahallesi'nde bulunan bir elektrik trafosunda çıkan yangın, mahalle sakinlerine korku dolu anlar yaşattı.

Trafo Yangını Patlamalarla Başladı

Buray'dan Unutulmaz Performans Buray'dan Unutulmaz Performans

Olay, saat 18.30 sıralarında Uncalı Mahallesi 1223 Sokak'ta bir parkta bulunan elektrik trafosunda meydana geldi. Mahalleye enerji sağlayan trafoda aşırı yüklenme sonucu önce dumanlar yükseldi, ardından patlamalar yaşandı ve alevler yükseldi. Çevredeki vatandaşlar durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.

İtfaiye Ekipleri Müdahalede Zorluk Yaşadı

Olay yerine gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekibi, trafoda elektrik akımı olduğu için hemen müdahale edemedi. Bu nedenle bölgeye elektrik dağıtım şirketi ekibi çağrıldı. Ekipler, trafonun alevler içinde olması nedeniyle akımı kesmekte zorlandı. Bu sırada, trafonun birkaç metre yakınında bulunan ve içlerinde çok sayıda mutfak tüpü bulunan iki kamyonet dikkat çekti.

Mutfak Tüpleri Endişe Yarattı

Olay yerinde bulunan polis ve itfaiye ekipleri, mutfak tüpleri nedeniyle yaşanabilecek olası bir patlamaya karşı bölgeyi şerit çekerek araç ve yaya trafiğine kapattı. İşletme sahibi ve vatandaşlar, kamyonet kasalarındaki mutfak tüplerini güvenli bir noktaya taşıdı. Elektrik dağıtım şirketi görevlilerinin trafoya gelen enerjiyi farklı bir noktadan kesmesinin ardından, itfaiye ekibi yangına müdahale ederek alevleri kısa sürede söndürdü ve yangının çevreye yayılmasını önledi.

Hasar Büyük, Mahalle Elektriksiz Kaldı

Trafo yangını nedeniyle büyük hasar meydana gelirken, ekipler elektriği kesilen mahalleye yeniden enerji vermek için çalışmalara başladı.