Antalya’da her yıl büyük bir coşkuyla düzenlenen Yöreler Renkler Festivali, bu yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında Muratpaşa Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Festival, sadece Türkiye'nin farklı bölgelerinden değil, dünyanın dört bir yanından Antalya'ya yerleşen insanların kültürlerini buluşturacak.

Festivalde Hangi Etkinlikler Yer Alacak?

Muratpaşa Belediyesi tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenecek olan Yöreler Renkler Festivali, Atatürk Kent Meydanı'nda türküleri, halk oyunlarını, el sanatlarını ve yöresel lezzetleri bir araya getirecek. Festivalde, Türkiye'nin 7 bölgesine ait kültürel öğeler sergilenecek. Ayrıca, Antalya’da yaşayan yabancı uyruklu kişilerin kurduğu dernekler de festivalde stant açarak kendi kültürlerini tanıtacak.

Silifke Kalesi'nde Tılsımlı Mezar Tableti Bulundu: Tarihin Sırlarına Yolculuk Silifke Kalesi'nde Tılsımlı Mezar Tableti Bulundu: Tarihin Sırlarına Yolculuk

Yöreler Renkler Festivali’nin Amacı Nedir?

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Yöreler Renkler Festivali’nin barış, dostluk ve kardeşliği pekiştirmeyi amaçladığını belirtti. Uysal, "Festivalimizi, herkesin kendini birinci sınıf hissetmesini sağlamak için gerçekleştiriyoruz. Ülkemizin farklı bölgeleri, festivalimizde yemekleri, türküleri, dansları ve el sanatlarıyla kendini ifade ediyor" dedi. Festivalin sadece Türkiye'nin değil, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen insanların birbirleriyle kaynaşmasını amaçladığını da vurguladı.

Festivalde Hangi Ülkeler Yer Alacak?

Festivalde, Antalya’ya yerleşen farklı ülkelerden gelen yabancıların kurduğu dernekler de aktif olarak yer alacak. Bu dernekler, kendi kültürel zenginliklerini sergileyerek festivalin uluslararası boyutunu güçlendirecek.

Festivalin Öncesinde Neler Yapıldı?

Festival öncesinde, Antalya’da yaşayan yerleşik yabancıların kurduğu dernekler, kültür ve dayanışma grupları, Yörük dernekleri, hemşeri dernekleri ve yöre dernekleri ile ilk toplantı gerçekleştirildi. Bu toplantıya davet edilen 82 sivil toplum kuruluşu katıldı. Festival boyunca bu dernekler, kent meydanında kuracakları stantlarda şehirlerinin ve ülkelerinin yemeklerini, el sanatlarını, doğal ve tarihi güzelliklerini tanıtacak.