Adana'da yaşayan dördüz annesi Sabahat Şahin, çocuklarına kıyafet yetiştiremeyince çocuk kıyafetleri satan bir butik açarak patron oldu.

“TEK ÇOCUK HİÇ ÇOCUKTUR”: DÖRDÜZ ANNEDEN SIRADIŞI GİRİŞİM

Ev kadını Sabahat Şahin (31) ile fabrikada çalışan eşi Gökhan Şahin (33), 11 sene önce evlendi. 7 yıl çocuk sahibi olamayan çift, 4 yıl önce dördüz çocuklarına kavuştu. Ancak çocuklar büyüdükçe kıyafet yetiştiremeyen anne, çözümü butik açmakta buldu.

ÇOCUKLARI MANKEN, SATIŞLAR REKOR KIRIYOR

Sabahat Şahin, merkez Seyhan ilçesinde açtığı butikte çocuklarını manken olarak kullanıyor. Sosyal medyada paylaşılan görseller sayesinde satışlar hızla arttı. Şahin, “Dördüzlerle maddi anlamda kıyafetlerde zorlanıyorduk. Aklıma butik açmak fikri geldi. Eşimle birlikte burayı açtık. Çocukları da manken olarak kullandık. İnsanların çok ilgisini çekiyor” dedi.

“KOSTÜM GİYMEYİ ÇOK SEVİYORLAR”

Dördüz annesi Şahin, çocukları aynı anda giydirip, beslemenin ve çekimlerini yapmanın zorluğundan bahsederek, “Çocukların rızkıyla burayı açtık. İnşallah onların geleceği için katkı sağlar. Bazı anneler tek çocukta zorlanıyorlar. Gerçekten çok zor ama tek çocuk hiç çocuk demek” şeklinde konuştu. 4 yaşındaki Hamza ise kardeşleriyle kostüm giymekten mutlu olduğunu belirtti.

GİRİŞİMCİ ANNENİN BAŞARI HİKAYESİ

Sabahat Şahin’in hikayesi, zorlukların yaratıcı çözümlerle aşılabileceğini gösteriyor. Dördüz annesi, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak için başladığı bu yolculukta, şimdi pek çok annenin ve girişimcinin ilham kaynağı oldu.

Hatay'da Kadın Girişimciler İçin Büyük Fırsat: Hibe Desteğine Onay Çıktı! Hatay'da Kadın Girişimciler İçin Büyük Fırsat: Hibe Desteğine Onay Çıktı!