Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çukurova Havalimanı'nın 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacağını duyurdu. Bakan Uraloğlu, kamu kaynağı kullanılmadan gerçekleştirilen bu yatırımla, bölge ekonomisine ve turizmine büyük katkı sağlanacağını belirtti.

Büyük Yatırım ve Yüksek Kapasite

Uraloğlu, yazılı açıklamasında, yap-işlet-devret modeliyle yaklaşık 244,5 milyon euroluk bir yatırım gerçekleştirildiğini ve bu yatırımdan 25 yıl içerisinde 297 milyon 100 bin euro kira bedeli sağlanacağını ifade etti. 800 hektar üzerine inşa edilen havalimanının 8 milyon yolcu kapasiteli olduğuna dikkat çeken Uraloğlu, Çukurova Havalimanı'nın Türkiye'nin en önemli havacılık yatırımlarından biri olduğunu vurguladı.

10 Ağustos'ta Açılacak 

"Başta Adana ve Mersin olmak üzere tüm Çukurova'ya hizmet edecek havalimanımız Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 10 Ağustos'ta hizmete açılacak." bilgisini paylaşan Uraloğlu, Türkiye'nin, 4 saatlik uçuş süresiyle, 1,4 milyar insanın yaşadığı 67 ülkenin merkezinde olduğunu belirtti.

Ticaret Hacmi 2 Katına Çıkacak 

CAT-II standartlarında, 3 bin 500 metre uzunluğundaki piste en geniş gövdeli yolcu uçaklarının dahi iniş kalkış yapabileceğine dikkat çeken Uraloğlu, Çukurova Havalimanı'nın hem bölgenin hem de ülkenin turizmine ve ticaretine güç katacağını ifade etti. "Çukurova Havalimanı'mız, Türkiye'nin kargoda ikinci büyük hubı ve Orta Doğu'ya açılan kapısı olacak. Çukurova Havalimanı'mızdaki kargo trafiğinin de ticaret hacmini 2 katına çıkaracağını öngörüyoruz." dedi.

3 bin kişiye istihdam sağlanacak

Mersin'de Sazan Sarmalıyla 20 Kişiyi Dolandıran Şüpheliler Yakalandı: Şok Detaylar! Mersin'de Sazan Sarmalıyla 20 Kişiyi Dolandıran Şüpheliler Yakalandı: Şok Detaylar!

Uraloğlu, 110 bin metrekare kapalı alana sahip terminal binası inşa edildiğini belirterek, havalimanında 40 uçak kapasiteli 217 bin metrekarelik apron, 4 uçak kapasiteli 62 bin metrekarelik kargo apronu ve 34 uçak kapasiteli 56 bin metrekarelik genel havacılık apronunun bulunduğunu açıkladı. Çukurova Havalimanı sayesinde bölgede ve ülke genelinde doğrudan ve dolaylı olarak 3 bin kişiye istihdam sağlanacak.

Bölgesel ve Uluslararası Ticaret

Havalimanının, Mersin ve Adana başta olmak üzere, çevre illere ekonomi, ticaret ve turizm açısından büyük fayda sağlayacağını ifade eden Uraloğlu, havalimanının faaliyete geçmesiyle bölgenin uluslararası ticaretteki rolünün daha da güçleneceğini vurguladı. "Çukurova Havalimanı'mızla daha hızlı ve etkin bir şekilde mal taşınacak, yerel işletmelerin küresel tedarik zincirlerine entegrasyonu kolaylaşacak. Bu da bölgedeki işletmelerin daha geniş pazarlara açılmalarını ve ihracat potansiyellerini artırmalarını sağlayacak." dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çukurova Havalimanı'nın açılışı ile birlikte bölgenin ve Türkiye'nin uluslararası ticarette önemli bir merkez haline geleceğini belirtti. Havalimanının sağladığı imkanlarla, bölgedeki işletmelerin ihracat potansiyelinin artacağını ve daha geniş pazarlara açılacağını vurguladı.